Toyota GR86 și Subaru BRZ nu vor mai fi disponibile în Europa din 2024

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 07.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Toyota GR86 și Subaru BRZ vor fi retrase de pe piața europeană în 2024. De vină ar fi noua legislație cunoscută sub denumirea GSR2.

Pachetul de reguli de siguranță, implementat de Uniunea Europeană, cunoscut sub denumirea General Safety Regulations 2, sau GSR2 pe scurt, a început să producă primele efecte în iulie 2022.

Acesta a afectat deja câteva modele aflate la vânzare, inclusiv actualul Porsche Macan care a fost nevoit să se transforme într-un model pur electric. Din vara anului 2024, GSR2 va aduce alte noutăți, cum ar fi prezența unui dispozitiv Event Data Recorder (altfel spus o cutie neagră) în fiecare mașină nouă.

Tocmai din această cauză, Toyota GR86 și Subaru BRZ nu vor mai fi comercializate pe Bătrânul Continent din 2024.

Potrivit reprezentanților celor două companii, cele două modele, care sunt de fapt identice, ar trebui modificate complet pentru a respecta noile reglementări. Acest lucru nu este viabil atât din motive economice, cât și din motive care țin pur și simplu de comportamentul pe care îl vor avea în urma acestor modificări.

"După 2024 nu va mai exista Subaru BRZ în Europa.

Vânzarea mașinilor din stoc se va realiza în 2024," a decalarat Jurgen Ehlenberger, șeful de comunicare al celor de la Subaru.

Din fericire pentru fanii acestui tip de mașini sportive, Mazda MX-5 va fi disponibilă și după 2024. Chiar dacă actuala generație a debutat în 2014.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru