Toyota GT86 ar putea primi un motor de 2.5 litri şi 255 CP

de Sebastian Toma
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tetsuya Tada, inginerul şef al proiectului GT86, a declarat că modelul ar putea primi o versiune de 255 CP, motorizată de un boxer de 2.5 litri. Noua motorizare ar putea fi introdusă în 2015.

Esential 255 este nivelul de putere dezvoltat de unitatea boxer de 2.5 litri despre care se spune că ar putea echipa Toyota GT86 în 2015.
Toyota GT86, coupe-ul dezvoltat împreună cu Subaru, ar putea primi o motorizare mai puternică din 2015. Noul propulsor nu va fi supraalimentat, modelul urmând să preia un boxer de 2.5 litri care să livreze 255 CP, spune Tetsuya Tada, inginerul şef al proiectului GT86. Tot atunci, coupe-ul nipon va primi şi un facelift, care va marca jumătatea ciclului său de viaţă. Pentru moment, cei de la Toyota testează mai multe prototipuri ale lui GT86, care cercetează diferite trasee posibile pentru viitorul modelului.

Toyota testează şi o versiune hibridă a lui GT86, spune Tetsuya Tada. Pe lângă acest prototip, există şi o versiune boxer aspirată de 2.5 litri şi o versiune supraalimentată, ale căror specificaţii nu au fost încă precizate. Surse din cadrul mărcii susţin că inginerii ar prefera versiunea cu cilindree mai mare în defavoarea soluţiei hibride din motive legate de masa crescută a hibridului. Chiar şi aşa, atât versiunea turbo, cât şi versiunea hibridă au o şansă la producţie, explică sursele din cadrul mărcii Toyota care au refuzat să-şi dezvăluie identitatea.

Urmareste Automarket
Reprezentantul Toyota a confirmat deja lucrările de dezvoltare la viitoarea generaţie a lui GT86. Între timp, Subaru a prezentat o versiune modificată a lui BRZ, care nu prezintă îmbunătăţiri la motorizare, însă include o serie de dotări şi echipamente opţionale integrate în standard.

Via Drive.au

Comentarii (4)

  • Articolul anterior arata un peugeot de 1.6 l si 270 cp. Cum suna Motor de 2.5 l si 255 cp? Cam low tech....
    9 10
  • cumpara-ti tu motorul de 1.6 si 70.000 de cai si lasa-i pe cunoscatori sa-si ia motorul boxer de 2.5;se vede ca n-ati inteles nimic din motoare
    8 6
  • @ics asta e motor boxer geniule
    4 4
  • daca Subaru pe piata din Europa vand foresterul cu 2l, 270 cp, in state, 2.5, 250cp, in primul rand masina asta e gandita mai mult pt. America, unde e preferabil un motor mare care merge 1.000.000 km, la motorasele europene, care merg 100.000, iar calutii japonezi se pare ca sunt mai puternici decat cei europeni (vezi gtr, evo, impreza, etc)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru