Toyota Hilux primește un nou facelift: motorizare diesel mild-hybrid

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Toyota din Australia anunță un nou facelift pentru a opta generație Hilux. Este încă incert dacă noutățile, inclusiv o motorizare diesel mild-hybrid, vor fi preluate de versiunea comercializată în Europa.

Actuala generație Toyota Hilux, a opta din istoria acestui model, a debutat în 2015. Primul facelift a fost prezentat în 2017, iar al doilea în 2020. Acum este timpul ca celebrul pick-up să primească o nouă rundă de îmbunătățiri, cel puțin în Australia.

Reprezentanții companiei nu au anunțat dacă acestea vor fi preluate și de versiunea comercializată în Europa.

În Australia, Toyota Hilux va avea o parte frontală revizuită cu un spoiler mai sculptat decât până acum, o nouă grilă octogonală, prize de aer redesenate și un element de protecție, dintr-un material care imită aluminiul, în partea inferioară.

Poate cea mai importantă noutate este că motorul diesel de 2.8 litri poate fi comandat și alături de un sistem mild-hybrid la 48V. Unitatea dezvoltă în continuare 204 CP și 500 Nm, dar, potrivit Toyota, consumul de combustibil scade cu 6-10%.

Clienții de pe această piață mai pot opta pentru versiunea obișnuită a motorului de 2.8 litri diesel, pentru o unitate diesel de 2.4 litri și pentru un agregat de 2.7 litri, pe benzină.

Au la dispoziție două variante de transmisie, manuală și automată, dar și tracțiune integrală sau 4x2.

În funcție de nivelul de echipare selectat, Toyota Hilux facelift poate fi dotată cu sistem de climatizare pe două zone, geamuri electrice, două port-uri USB-C și zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile.

Toyota Hilux facelift ajunge pe piața din Australia în martie 2024. Așa cum spuneam, nu știm încă dacă aceste noutăți vor fi preluate și de versiunea comercializată în Europa sau pe alte piețe.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Teilulilu
    Toyota doar ce a pierdut nr 1 la vânzări în această categorie de produse în favoarea noului Ford, în Australia, desigur. Hilux are mai multe hibe decât un design ceva mai modern.
    4 2
  • Deleagu
    cand vad ce "facelift-uri" scot astia la toyota, ma ia somnul...
    4 1
  • La mașinile de genul, nu le mai lipsește nimic. Și-au depășit de mult condiția, eventual niște pene de păun.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru