Toyota Hilux va fi electric. Prima imagine cu un concept Hilux cu zero emisii

de Tiberiu Safta
Joi, 15.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat o imagine oficială cu un concept electric al emblematicului pick-up Hilux. Imaginea a fost făcută în cadrul unui eveniment din Thailanda, unde constructorul japonez sărbătorește 60 de ani de prezență oficială pe acea piață.

Toyota Hilux este printre puținele modele noi din lume care este oferit exclusiv cu motoare convenționale, fără să fie disponibile în gamă motorizări hibride sau electrificate. Cu toate acestea, constructorul japonez are intenția de a transforma și venerabilul Hilux într-un model electric, asta după ce marca niponă a publicat o imagine oficială cu un concept electric al camionetei.

Mașina a fost dezvăluită în cadrul unui eveniment special organizat în Thailanda, prin care Toyota sărbătorește 60 de ani de când este prezentă pe piața din țara asiatică. Deocamdată, constructorul japonez ne oferă doar o singură imagine cu noul concept, botezat Hilux Revo BEV.

Tot ce se poate vedea în imagine este grila acoperită a conceptului. Până acum, Toyota nu a publicat mai multe imagini cu noul concept și nici nu a oferit detalii tehnice despre acesta.

Evident, nu se știe nici când va apărea o eventuală versiune electrică a lui Hilux. În schimb, Toyota a confirmat recent că dezvoltă o versiune pe bază de hidrogen a modelului, cu un propulsor preluat de la modelul Mirai.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Staţi liniştiţi, dinozaurul Toyota, odată cândva lider al electrificării, s-a împotmolit

    Este un concept impotent.

    Vorbesc de BEV dar nu produc nici PHEV care le au pe hârtie.

    Apoi reaprind gargara cu hidrogenul, care este pe verde la folosire dar absolut degeaba când la producere este dublu mai poluant decât gazul metan.

    În noiembrie au fost vândute 202 bucăţi Myrai în SUA, sunt aşa bune că...
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru