Toyota împrospătează gama de motoare: nouă unități de propulsie cu 17 versiuni până în 2021. Prima dintre ele apare pe noul Auris

de Daniel Popescu
Luni, 05.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa o gamă de nouă motoare cu 17 versiuni până în 2021, iar primul dintre acestea va avea 2.0 litri și va fi disponibil pe noua generație Auris, care se va lansa în 6 martie.

Toyota a anunțat la sfârșitul lunii februarie că va lansa o nouă generație Auris cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Pe lângă un teaser care indică principalele linii de design (foto), constructorul japonez a dezvăluit că noul Auris va fi disponibil și într-o versiune hibridă cu motor pe benzină de 2.0 litri, fără să ofere însă detalii suplimentare despre unitatea de propulsie. Niponii au anunțat însă acum o serie de informații despre improaspatarea gamei de motoare.

Astfel, până în 2021, Toyota va lansa nouă motoare cu 17 versiuni, la care se adaugă șase sisteme hibride cu 10 versiuni și 4 transmisii cu 10 versiuni. Noile motoare vor propulsa 80% dintre noile modele ale constructorului până în 2023 și vor contribui la reducerea cu 15% a emisiilor comparativ cu nivelurile atinse în 2015.

Primul motor din noua gamă va fi un propulsor Dynamic Force de 2.0 litri care va debuta pe Auris, iar acesta va oferi o reducere cu 18% a consumului de carburant și o accelerație cu 18% mai rapidă atunci când este utilizat împreună cu o cutie de viteze CVT. În schimb, atunci când unitatea face parte dintr-un sistem hibrid, consumul de carburant va fi diminuat cu 9%.

În ansamblu, eficiența termică a noului motor va fi de 40-41%, comparativ cu nivelul de 37-38% al generației precedente de motoare.

Detalii complete despre noua generație Toyota Auris vor fi făcute publice cu ocazia lansării oficiale din 6 martie.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru