Toyota încheie un parteneriat cu o companie petrolieră pentru dezvoltarea bateriilor solid-state

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat un parteneriat nou cu firma petrolieră Idemitsu. Cele două companii vor dezvolta împreună baterii de tip solid-state pentru viitoarea generație de modele electrice. Aceste baterii vor putea oferi o autonomie de până la 1000 de kilometri.

Mai devreme în acest an, Toyota a anunțat noul său plan de tranziție către o gamă de modele electrice. Constructorul japonez promite ca până spre sfârșitul deceniului să lanseze modele electrice cu baterii solid-state care să ofere o autonomie de circa 1000 de kilometri cu doar o singură încărcare.

Acum, producătorul nipon de automobile a anunțat înființarea unui parteneriat cu Idemitsu, a doua cea mai mare firmă petrolieră din Japonia. Cele două companii s-au angajat să se ocupe intens de dezvoltarea bateriilor de tip solid-state. Față de bateriile tradiționale pe bază de litiu-ion, acumulatorii solid-state oferă mai multă autonomie, dar și un timp de încărcare mai mic. Toyota vrea ca aceste baterii să poată fi încărcate în doar 10 minute la o stație de încărcare rapidă.

Colaborarea dintre Toyota și Idemitsu prevede 3 faze principale de dezvoltare. În prima fază, cele două companii vor dezvolta electroliți solizi sulfurați mai buni, cu mai multă atenție dată asupra calității și costurilor.

A doua fază constă în construirea unei facilități pilot de dimensiuni mari. În cadrul facilității, Idemitsu se va concentra asupra producției în masă a bateriilor bazate pe electroliți solizi, în timp ce Toyota va avea ca sarcină integrarea tuturor acumulatorilor solid-state în viitoarele sale modele electrice.

A treia și ultima fază constă în ambele companii angajându-se să caute soluții pentru producția în masă a vehiculelor cu baterii solid-state și pentru vânzarea lor. Nici Toyota, nici Idemitsu nu au oferit un interval de timp în care acest plan va fi pus în aplicare. În schimb, noua generație de modele electrice cu baterii solid-state ar urma să fie lansată în 2027 sau în 2028, conform planului celor de la Toyota.

via Toyota

Comentarii (2)

  • George Simion
    daa, abia asteapta partenerii astia afumati sa se inmultasca electricele.
    2 2
  • Banditos
    E o alta forma de energie. Daca se constata ca e mai profitabila investitia vor investi. Nimic anormal in asta. Si nu, nu vor astepta stand pe margine si chibitand inmultirea elecricelor...vor provoca aparitia acestora.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru