Toyota lansează un program nou cu inteligență artificială: transformă ideile unui designer în concepte virtuale

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat un program special nou pentru designerii săi. Noul program este bazat pe inteligență artificială și poate să transforme ideile unui designer exprimate prin text într-o imagine cu o viitoare mașină.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți producători au început să adopte tehnologii pe bază de inteligență artificială. Fie că este vorba despre sisteme pentru uzul cotidian sau metode noi de creare și producție a unei mașini, inteligența artificială joacă un rol important în dezvoltarea noilor modele.

Acum, Toyota tocmai a lansat un astfel de program nou, pe bază de inteligență artificială. Noul program este creat special pentru designerii mărcii, iar acesta va putea să-i ajute să aleagă un design generat de inteligența artificială pentru viitoarele modele.

În esență, tot ce trebuie să facă un designer este să introducă ideile sale sub formă de text. Programul transformă aceste idei într-o imagine cu un concept virtual al unui viitor model. Noul program poate să identifice și limitări cu privire la drag-ul aerodinamic și dimensiunile șasiului.

Acest aspect va fi în special extrem de important în epoca mașinilor electrice, pentru a avea un coeficient aerodinamic cât mai scăzut pentru eficiență cât mai mare.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    prima idee buna de la toyota, sa-si lase restul ideilor pe AI
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru