Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki și Daihatsu își unesc forțele pentru o conectivitate între vehicule

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 28.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki și Daihatsu au anunțat încheierea unui parteneriat în baza căruia vor dezvoltă și standardiza specificațiile tehnice pentru sistemele de comunicații ale vehiculelor de generație următoare.

În prezent, fiecare producător de automobile independent își dezvoltă propriul sistem de comuncații, o operațiune nu numai foarte costisitoare ci și consumatoare de timp.

Cinci mari constructori, Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki și Daihatsu, și-au unit acum forțele pentru a dezvolta și standardiza specificațiile tehnice pentru sistemele de comuncațille ale vehiculelor de generație următoare.

Mai exact, pentru mașinile conectate, capabile să facă schimb de informații între ele, dar și cu infrastructura. Spre exemplu, cu semafoarele inteligente.

Aceste sisteme sunt denumite CASE (conectivitate, autonomie/automatizare, partajare și electrificare), iar unificarea pe care o propun cele 5 companii va reduce costurile și va face dezvoltarea CASE mai eficientă.

Soluțiile propuse de Toyota vor fi folosite ca bază. La final, mașinile celor cinci producători vor face schimb de informații între ele mult mai ușor, folosind protocoale comune. De asemenea, acestea vor împărți și arhitectura IT.

"Suzuki, Subaru, Mazda, Toyota și Daihatsu vor lua în considerare, în mod deschis, colaborarea cu parteneri cu aceleași idealuri," se mai arată în comunicatul transmis presei.

via Mazda

Comentarii (7)

  • cost reduction
    deci platforme comune
    9 5
  • Alex D.
    Care platforme comune @cost reduction? Nu e mai bine ca toti sa colaboreze sa faca ceva bun si sa dea mai ieftin decat sa se chinuie fiecare cu diverse probleme pe care le pot rezolva mai repede ca si grup? Nemtii au platforme si piese comune, la japonezi inca mai ai filozofii de design bine delimitate.
    3 0
  • Isi unesc fortele sa faca fix ce nu-mi doresc la o masina. Mai ales in Romania...

    Am vazut in articol mentionat semafoare inteligente si-mi aduc aminte cat de inteligente sunt semafoarele in Bucuresti. Si nu atunci cand este ocupat(la orele de varf), dar noaptea cand prinzi pe un bulevard toate semafoarele pe rosu.

    Asa ca raman in prostia mea, sa ma lase cu inteligenta lor...
    6 0
  • Vasile
    Așa ziceam și eu ,ramai mai bn la Passat 2.0 tdi din "jermania" ,lasă-ne pe noi ăștia mai prosti sa ne bucuram de cate o japoneza noua .
    4 5
  • @Vasile
    Sa stii ca daca alegi o masina japoneza noua, iti creste brusc IQ-ul.
    Unde dai si unde crapa!

    Ziceam ca noi avem probleme de infrastructura si masinile inteligente, care comunica intre ele, sunt ultima noastra grija. Aici in Romania!

    Dar problema ta? Ca am eu passat 2.0 TDI. Ok...
    5 2
  • @vasile
    gheorghe, tu esti?
    3 0
  • Vasile
    Iaaaaa, e plin de intelectuali pe aici.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru