Toyota prezintă două concepte cu zero emisii bazate pe legendara AE86

de Alexandru Monenciu
Luni, 16.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Legendara Toyota AE86 a fost transformată într-o mașină cu emisii zero de către marca niponă. Două concepte au fost prezentate în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Alături de Toyota Supra și Nissan Skyline, Toyota AE86 este una dintre cele mai populare modele clasice japoneze. Acum a fost transformat într-un vehicul cu zero emisii, chiar de către marca niponă, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo.

Toyota a prezentat aici două concepte, ambele vopsite în celebra grafică din seria "Initial D".

Primul este denumit AE86 H2 și, așa cum îi spune numele, este modificat pentru a rula cu hidrogen. Bazat pe versiunea Trueno, cu faruri escamotabile, conceptul ascunde în portbagaj două recipiente de hidrogen, împrumutate de la modelul Mirai.

Motorul cu patru cilindri este, în mare parte standard, dar injectoarele, conductele de combustibil și bujiile au fost modificate pentru noul combustibil.

Al doilea concept Toyota poartă numele AE86 BEV și este bazat pe versiunea Levin. Motorul electric a fost preluat de la Tundra, iar bateriile de la Prius. Un lucru interesant, japonezii au păstrat transmisia manuală.

La interior, cele două concepte bazate pe modelul clasic AE86 propun o serie de materiale sustenabile.

Centurile de siguranță, spre exemplu, sunt confecționate din materiale reciclate.

via Toyota

Comentarii (3)

  • Iar vine Toyota cu minciuna, cu hidrogenul

    Explicaţii clare susţinute stiințific, cum că hidrogenul este de la extrem de poluant, foarte poluant la poluant

    https://youtu.be/Zklo4Z1SqkE

    "zero emisii" hidrogen e placa companiilor de petrol şi gaze, găselniţa cu care vor să evite falimentul în caz de implementarea economiei cu adevărat verde
    3 6
  • Andrei
    Wow
    0 0
  • Andrei
    Ok, am crezut că e o prostie, și poate chiar e, mai ales la motorul electric momentan, dar faptul că are și cutie manuală m-a impresionat, n-am să vă mint. Dacă chiar așa e și aș dispune de bani grămadă, mi-aș lua una (AE86 H2).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru