Toyota prezintă noua GRMN Yaris: producție limitată la 500 de exemplare, toate destinate Japoniei

de Alexandru Monenciu
Vineri, 14.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile a publicat primele informații și imagini cu noul GRMN Yaris. Producția va fi limitată la doar 500 de exemplare și toate vor fi comercializate exclusiv pe piața din Japonia.

Lansată în urmă cu doi ani, Toyota GR Yaris este una dintre cele mai interesante compacte de dimensiuni mici pe care le poți cumpăra. Acum, însă, constructorul japonez de automobile prezintă o versiune și mai specială. Este vorba despre GRMN Yaris.

Producția noii Toyota GRMN Yaris va fi limitată la 500 de exemplare și toate sunt rezervate pieței din Japonia.

Transmisia manuală a fost revizuită, toate cele 500 de exemplare vor avea o capotă din fibră de carbon, bancheta a fost eliminată, iar în față au fost instalate scaune sport Recaro. Sub capotă regăsim același motor de 1.6 litri turbo, care în Japonia dezvoltă 268 CP și 390 Nm.

Dacă GR Yaris este echipată cu diferențiale Torsen, noua versiune vine cu diferențiale (mecanice) cu alunecare limitată.

Opțional, clienții pot opta pentru pachetele Circuit și Rally. Primul include jante BBS de 18 inch, frâne mai mari, amortizoare Bilstein, eleron din carbon și o nuanță specială, denumită Matte Steel.

Pachetul este cu 20 de kilograme mai ușor decât cel disponibil pe GR Yaris.

Și pachetul Rally a primit câteva îmbunătățiri (inclusiv bare stabilizatoare noi și cușcă de protecție) și este cu 30 de kilograme mai ușor decât cel standard.

În Japonia, noua Toyota GRMN Yaris va costa echivalentul a 56.000 de euro.

via Toyota

Comentarii (3)

  • masters of nurburgring, destinate exclusiv japoniei...mirabila alegere, nu zic rea, doar mirabila
    5 6
  • Calingura
    Baietii astia nu sunt fistecine. Asa se creaza un cult pentru model si chiar pentru tara lor. Pastreaza pentru ei cireasa.

    Apoi poate ca mai e o treaba: or face ceva eforturi sa le customizeze si posibil sa nu fie scalabila manevra.
    6 4
  • @Calingura
    de acord. as adauga ca toyota, desi e perceputa ca o marca de volum cu masini fiabile dar banale stie sa faca si modele de cult: LandCruiser, MR2, Celica, versiunile GR si GRMN ale lui Yaris asta, Tundra, Prius, 4Runner....chiar si seriile de mare volum RAV4, Corolla & Camry sunt un cult prin insasi dominatia lor globala. eu din ce in ce mai mult apreciez marca asta, au atatea modele interesante. aaa, sa nu uit Supra, Hilux...chiar si GT86 are adepti fideli
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru