Toyota prezintă noul Yaris Cross GR Sport: suspensie revizuită și disponibil în Japonia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat imagini oficiale cu noua versiune Yaris Cross GR Sport. Noul model a fost lansat pentru piața din Japonia și primește o suspensie revizuită, precum și o caroserie mai rigidă.

Toyota Yaris Cross, micul crossover bazat pe modelul de oraș Yaris, a primit o nouă versiune pe piața din Japonia, numită GR Sport. Chiar dacă numele face aluzie la divizia de performanță a mărcii, noul Yaris Cross GR Sport nu este un model de performanță propriu. Mai degrabă, această versiune a fost ușor modificată față de un Yaris Cross standard pentru a oferi mai multă sportivitate.

În acest sens, suspensia noului Yaris Cross GR Sport a fost revizuită. Garda la sol este mai mică cu 10 milimetri, iar arcurile și amortizoarele au fost ușor modificate. Mai mult, caroseria lui Yaris Cross GR Sport este mai rigidă, pentru a îmbunătăți răspunsul la direcție și pentru a reduce ruliul în viraje. Inclusiv servodirecția a fost ușor modificată pentru a răspunde mai prompt.

Ca design, Yaris Cross GR Sport va putea fi identificat cu ajutorul unui design nou al grilei frontale și prin emblemele GR. De asemenea, modelul primește jante de 18 inch cu 10 spițe, iar în spatele lor se află etriere vopsite în roșu.

În habitaclu, scaunele sunt îmbrăcate în piele sintetică în combinație cu nubuc.

Volanul este îmbrăcat în piele și conține emblema GR, la fel și maneta schimbătorului de viteze. Partea din față a consolei centrale este vopsită într-un gri metalic, iar pedalele au fețe din aluminiu.

Motorizările rămân neschimbate, fiind disponibil motorul de 1.5 litri cu 3 cilindri în 3 variante de putere. Mai întâi avem un motor convențional de 120 de cai putere. Celelalte două motorizări sunt hibride, cu unul sau două motoare electrice. Motorul termic dezvoltă 90 de cai putere, în timp ce motorul electric principal dezvoltă 80 de cai putere. La versiunea cu două motoare electrice, motorul electric secundar dezvoltă 5 cai putere.

La acest model, puterea este transmisă doar către roțile față. Tracțiunea integrală nu este disponibilă pentru acest model. Motorizările au fost ușor modificate pentru a oferi un răspuns mai rapid la accelerație.

Noul Toyota Yaris Cross GR Sport este disponibil în Japonia. Prețul de pornire este echivalentul a 16.700 de euro.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    ori e yaris ori e cross(mizerie manelistica)?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru