Toyota prezintă versiunea electrică a utilitarei Proace Verso: 136 de cai putere și autonomie de până la 330 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota introduce în gamă noul Proace Verso Electric. Utilitara electrică de persoane va fi echipată cu un motor cu 136 CP, iar bateria va fi disponibilă în versiuni de 50 kWh sau 75 kWh.

Toyota a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea electrică a utilitarei de persoane Proace Verso. Modelul constructorului japonez va fi disponibil pe piața din Europa începând cu prima parte a anului viitor și va fi oferit în mai multe versiuni.

Noul Proace Verso Electric este echipat cu un motor cu 136 de cai putere și 260 Nm (performanțe identice cu cele ale utilitarelor Grupului PSA), iar clienții vor putea alege din două baterii. Versunea de bază va fi echipată cu o baterie cu capacitatea de 50 kWh care ar urma să asigure o autonomie de până la 230 de kilometri. A doua baterie pregătită va avea 75 kWh și promite suficientă energie pentru o autonomie de până la 330 de kilometri.

Viteza de top comunicată de niponi va fi limitată la 130 km/h.

Toyota va oferi noul Proace Verso Electric în trei versiuni (Compact, Medium și Long), iar la interior vor putea călători până la 8 persoane.

Bateria modelul nipon va putea fi încărcată la prize rapide cu puteri de până la 100 kW.

În acest caz, pentru o reîncărcare până la 80%, clienții vor avea de așteptat 45 de minute, pentru varianta cu baterie de 75 kWh, respectiv 30 de minute, în cazul versiunii cu baterie de 50 kWh. Standard, Toyota Proace Verso Electric va putea fi încărcat la prize AC cu puteri de 7.4 kW, însă opțional, niponii oferă și versiuni care pot fi încărcate la prize de 11 kW.

Comenzile pentru noul Proace Verso Electric vor fi deschise în luna noiembrie, iar primele livrări sunt așteptate în luna martie a anului viitor.

Comentarii (4)

  • Parere
    Imi place mult masina asta. In categoria ei este imbatabila.
    5 2
  • AM, ati gresit numele cutiei. Undeva acolo e un T in loc de P.
    8 3
  • Zarnesteanu are dreptate, el e cel mai masura sa ne vorbeasca de masini, pardon, troace.
    3 6
  • Usurel,flanel,nu te mai agita atat ca nu e bine.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru