Toyota Prius ar putea primi o restilizare dramatică

de Sebastian Toma
Luni, 05.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota ia în considerare schimbarea formei aerodinamice a lui Prius cu un profil mai atractiv din punct de vedere estetic. Japonezii nu au luat încă o decizie finală în acest sens.

Toyota Prius, cel mai bine vândut hibrid din lume, ar putea primi o restilizare dramatică odată cu noua generaţie. Potrivit celor de la AutomotiveNews, constructorul nipon ia în considerare schimbarea completă a formei lui Prius, existând posibilitatea optării pentru o formă mai plăcută din punct de vedere estetic, renunţând la o parte din beneficiile aerodinamice ale configuraţiei actuale. Designerii mărcii japoneze iau în considerare fie o evoluţie a design-ului actual, fie un "salt" în materie de design pentru Prius.

Noua generaţie a lui Toyota Prius este aşteptată să debuteze pe piaţă în primăvara anului 2014. Potrivit unor surse, noua generaţie a lui Prius va avea o platformă modulară şi un sistem hibrid mai performant. Modelul va încerca să abordeze un design "emoţional". În ceea ce priveşte acumulatorii noului model, reprezentanţii Toyota au refuzat să comenteze zvonurile, dar este posibil ca japonezii să abordeze acumulatori litiu-ion, la fel cum a fost cazul versiunii PHEV.

Toyota a experimentat deja posibilitatea unui vehicul hibrid cu design emoţional sub forma conceptului NS4.

Japonezii de la Toyota speră ca hibridul lor să devină cel mai bine vândut model din gamă, iar o restilizare ar putea ajuta la creşterea vânzărilor, crede John Wolkonowicz, analist indepenent specializat in îndustria auto. "Până acum, forma lui Prius a fost perfectă pentru produs, era distinctivă şi spunea este un vehicul hibrid", a concluzionat Wolkonowicz.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Prius va avea o forma si mai dramatica decat acum? Adica de la drama se trece la thriler? Poate sa fie si asta o evolutie.
    10 9
  • Toyota sapa in pamant si gaseste bateriile de Li, apoi cand le recicleaza le puna inapoi in pamant si se regenereaza...cand o sa se prezinte un studiu, chiar de Toyota, ca ei vor sa salveze planeta, cu poluarea produsa pt a fabrica milioane de baterii de cateva sute de kg si apoi cat se polueaza pt reciclarea lor, atunci vorbim de salvarea naturii, pana atunci marketing bine pus la punct si gargara ieftina de la spalatii pe creier, haideti sa salvam planeta impreuna cu cei de la Fukushima si inca vrei cateva zeci de reactoare de prin anii "60, cu pescuitul intensiv facut de Japonia in ultimele decenii de n-a mai ramas mare lucru, inclusiv balene si probabil si pinguini, dar nu de orice fel, din aia nobili, probabil albastri de la radiatii.
    12 9
  • pai dramatica asta de forma e de juma de an in usa , mare diferenta nu e .... aceeasi uratanie scumpa si cu pretentii de mare economicoasa ..... ati vazut clipul ala unde cei de la top gear demonstreaza ca bmw e mai economic decat priusul asta ??
    3 1
  • kumite
    Fain!Are garantie de 3 ani,iar dupa 5 trebuie sa schimbi pachetoiul de acumulatori.Platesti in jur de 3000 de euroi pt.asa ceva.Ieftin,nu?
    2 1
  • BaditzaEx
    AM chiar nu putem trece de simptomul asta de CAN-CAN, in loc de DRAMATIC , nu < mergea > mai bine Drastic?!, abia astept sa vad cat de DRAMATIC ar putea fi aspectul unei masini, ca sa nu-mi mai dramatizeze vederea titluri din astea in cautare de vanzare SOC
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru