Toyota RAV4 a depășit pragul de 10 milioane de unități vândute la nivel global: performanța, atinsă la 26 de ani de la lansare

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Luni, 13.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota RAV4 a depășit pragul de 10 milioane de unități vândute la nivel global de la lansarea din 1994. Cea mai mare piață pentru SUV-ul compact este Statele Unite, în timp ce două milioane de unități au fost vândute în Europa.

Toyota a anunțat că SUV-ul compact RAV4 a depășit la sfârșitul lunii februarie pragul de 10 milioane de unități comercializate la nivel global.

Performanța a venit la 26 de ani de la lansarea oficială a modelului în 1994, iar pe parcursul sfertului de veac RAV4 a avut parte de cinci generații.

În ciuda unei concurențe care a devenit din ce în ce mai puternică în segment, RAV4 a fost anul trecut cel mai vândut SUV din lume și a ocupat locul patru în topul general al celor mai comercializate modele indiferent de segment.

Cea mai importantă piață pentru RAV4 este Statele Unite, acolo unde anul trecut s-au comercializat 535.000 de unități, în timp ce Europa ocupă locul doi la mare distanță cu 133.000 de unități. De asemenea, în ultimii ani, RAV4 a început să aibă succes și în China, acolo unde s-a comercializat în 127.000 de unități pe parcursul anului trecut.

În total, de la lansarea din 1994, RAV4 s-a vândut în Europa în peste două milioane de unități, iar anul trecut cea de-a cincea generație a stabilit un nou record anual de vânzări, cu peste 130.000 de unități.

Gama RAV4 va fi completată în a doua jumătate a anului de lansarea unei versiuni plug-in hybrid care va utiliza motorul pe benzină Dynamic Force cu 4 cilindri de 2.5 litri al variantei hibride. Împreună cu un boost converter, puterea totală a sistemului plug-in hybrid este de 306 cai putere, semnificativ mai mare decât cea de 222 de cai putere ai versiunii hibride.

Toyota nu oferit încă detalii despre capacitatea acumulatorului Li-Ion, însă precizează că acesta va oferi o autonomie electrică de 60 de kilometri.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru