Toyota RAV4, cea mai vândută mașină din lume în 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de Jato Dynamics, Toyota RAV4 a fost, în 2022, cel mai vândut automobil din lume. Pe podium au mai urcat Toyota Corolla (sedan) și Tesla Model Y.

În 2022 au fost vândute, la nivel global, 79.4 milioane de autoturisme, cu 1.27 milioane mai puțin față de 2021, arată cele mai noi date Jato Dynamics, potrivit Profit.ro.

Dintre acestea, 7.37 milioane de unități au fost reprezentate de mașinile cu zero emisii, o creștere de 66% comparativ cu 2021. Sau, cu alte cuvinte, cu aproape 3 milioane de mașini în plus.

Norvegia rămâne țara cu cea mai mare cotă a vehiculelor electrice. Din totalul de autoturisme noi comercializate, în 2022, în această țară, 71% au fost mașini cu zero emisii.

SUV-urile au fost preferatele clienților, acest segment ajungând să ocupe 39.7% din vânzările de autoturisme.

Cu 1.016.000 de unități comercializate în 2022, Toyota RAV4 a fost cel mau vândut model din lume. Locul secund a fost ocupat de Toyota Corolla (sedan), cu 992.000 de unități. Tesla Model Y ocupă locul 3, cu 747.000 de unități (+ 91%).

Urmează apoi, pe rând, Honda CR-V, Toyota Camry, Toyota Hilux, Nissan Sentra, Toyota Corolla Cross, Ford F-150 și Tesla Model 3.

via Profit.ro

Comentarii (17)

  • Uniccode
    Pai si sasalaii??
    1 21
  • Pai si unde se afla preferatele romanilor?
    Niciun model de VAG?
    Tesla care e mult hulita a prins 2 pozitii in top 10, Toyota desigur ca sta bine!
    7,3 milioane de electrice???
    Dar oare unde se vand, ca Seriff nu vede niciuna :)) cred ca toti le iau si le tin in garaj, ca au autonomie mica si nu au unde sa le incarce:))
    13 25
  • Mircea Badea
    hm..ar trebui sa fie pline padurile de masini..
    0 20
  • Mihai… pe planeta sunt peste un miliard de masini in circulație si cel mai probabil sub 20 milioane de electrice. Cam greu sa le vezi… deșii eu văd in fiecare zi circulând cu 100 km/h in loc de 130. Electricele se vând destul de bine pentru ca piața este goală, subvenționată si marea majoritate sunt masini din categoria premium, cel puțin deocamdată.
    Încearcă sa rămâi obiectiv si totul ok.
    Nu te mai emoționa inutil ca mu schimbi nimic. Așa cum tu ai pararea ta, la fel si alții.
    Dacă îți dam dreptate, o sa dormi mai bine?
    28 9
  • uk(iu-chei)
    In total, 132,990 new cars were sold last month – the best April performance since 2021. The majority of those went to company car fleets, which grew by a third (33.1%) compared with April 2022, with the rest going to private buyers.

    Petrol cars continued to grow in popularity among new car buyers, with 56,885 sold – an increase of 4.1% over the same month last year. However, the biggest rise in sales came from electric cars, with 20,522 sold, 59.1% more than in the same period last year. Electric cars accounted for 15.4% of the total new car market in April.

    Combined with growing sales of plug-in hybrids, that means electrified vehicles accounted for more than one in three sales last month.
    10 19
  • Maşinile electrice sunt mai scumpe... acestea sunt cumpărate de oameni mai bogaţi... aceştia fac mai mulţi km decât ceilalţi...

    Cu fiecare maşină electrică se dă o lovitură de topor la copacul industriei poluante petroliere
    Şi cu atât creează un beneficiu zilnic de bani mai mulţi în buzunarul cetăţeanului şi a ţării în care trăieşte
    Şi mai puţini bani în buzunarele arabilor şi companiilor petroliere arabe, americane, britanice, norvegiene.
    Mai mulţi bani rămân în UE.

    Europa trebuie să apese serios pedala electrificării şi să evite riscurile Tesla şi China.

    Altfel scăpăm de arabi dar dăm de chinezi şi nu scăpăm de americani.

    Nu că americanii ar fi răi, dar sunt extrem de bogaţi şi diferenţa faţă de europeni se măreşte.
    11 29
  • Seriff
    @mike, stirea este despre o masina termica, nu una electrica, te bagi ca musca in lapte, nu mai visa, niciodata in urmatorii 100 de ani nu se vor vinde in majoritate electrice, daca nu se vand acum cand sunt mega subventionate si sunt inca noi, dupa ce se vor prinde majoritatea de ce tepe sunt cand vor pica bateriile si la revanzare nu le va mai lua nimeni, se va sparge si bula electrica, oricum nu fac nici 10% din vanzari, asa ca nu inteleg de ce mai vorbim de ele.
    23 9
  • Așa aberații mai rar… din topor.
    Bogății fac mai putini km ca nu-s agenți comerciali… mașinile scumpe fac mai putini km., ca-s masini de fâțâit nu masini de flotă. De unde scoți tu măgăriile astea?
    90% din electrice adaugă încă o mașină la cele existente in posesia cuiva, gaura la buget ca-s subvenționate din bani cu dobândă, plus ca producția de baterii poluează la greu.
    Nu știu cum treci strada… posibil încă te tine cineva de mâna, si sper sa fie așa ca altfel o sa bagi un nevinovat la pușcărie.
    22 6
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    "Cam greu sa le vezi… deșii eu văd in fiecare zi"

    Din puțul gândirii :))
    7 18
  • Banditos
    "@mike, stirea este despre o masina termica, nu una electrica"

    spuse sheriff, comentand "inteligent" la articolul despre tepele trase cu SH-urile reexportate

    :)))
    5 15
  • Seriff
    Banditos imi place ca imi urmaresti activitatea, te plictisesti grav cand stai cu Spring-ul la incarcat, ma gandesc ca na, ce sa faci in 3 ore, comentezi sa nu te ia somnul pe AM
    16 5
  • Banditos
    esti in eroare, bai soim al patriei :))

    Cat mai e cafeaua la dozator in Otopeni? Si in general, merita taximetria?
    6 14
  • oricine
    RAV 4 este o mașină fiabilă dar fără personalitate. De asta se vând și celelalte (care pot fi mai nervoase, mai frumoase, mai cu statut social în siglă, mai ecologice sau pur și simplu mai altfel). Aștept însă momentul când o să-i dea cu Tesla în eșapament așa cum a promis că o să-și încordeze muskii.
    1 5
  • Pt. la țereani
    RAV 4 atinge un maxim de vânzări după ce toyota a adoptat dictonul românesc merge și așa.
    Țugurlanii vor avea multe surprize la nici 2-3 ani de la prima pedală. :))))))

    Cum să spui că un model e fiabil, dacă producătorul optimizează costuri pe spatele țugurlanului?
    16 2
  • Seriff
    @Banditos expresii de genul ''soim al patriei'' se foloseau pe vremea comunistilor, adica exact vremea care ti-ar place tie sa revina, fiindca esti un comunist ordinar cu idei marxiste, legat de taximetrie, habar-nam, dar oricum nu cred ca te-ar angaja fiindca ai 4 clase si oricum munca nu e pentru tine, se vede ca esti somer.
    19 6
  • si eu tind sa cred ca serif nu face taximetrie, livreaza "dacat" pizza, ca daca-l lasa-n drum cazanul dizal passat '97 ia geanta cu pizza la umar si hop i-o duce clientului cu tramvaiul, da la taximetrie cum sa faca? ia clientul si-l duce pe brate la destinatie? vezi, nu prea merge. plus ca e cocalar, nimeni n-ar vrea sa calatoreasca langa un asa specimen, dar pentru pizza, merge si-asa.
    6 21
  • Seriff
    @mda, ce masina ai? Eu am masina luata de noua din Romania, diesel da, nu iti convine, da-ma in judecata, chiar azi am mers cu ea prin oras, sper sa poluez cat mai mult, poate asa scapam de spalatii pe creier ca voi, apropo cat mai e abonamentul pe RATB?
    20 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru