Toyota România a chemat în service peste 1.600 de mașini: probleme la modelele echipate cu airbag Takata

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 16.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că, în luna martie a acestui an, au fost chemate în service 1.639 de autovehicule din România, din cauza problemelor la unitățile echipate cu airbag-urile Takata.

În urmă cu trei ani, Toyota România a inițiat la nivel local o campanie de rechemare în service a anumitor modele Toyota echipate cu airbag Takata.

Operațiunea vizează înlocuirea capselor pirotehnice, parte componentă a airbag-urilor menționate, campanie ce se desfășoară și anul acesta.

În luna martie a acestui an, Toyota a rechemat în service în România un număr de 1.639 de autovehicule pentru care se va efectua gratuit reparația necesară.

Potrivit Toyota, rata de performare a campaniei a ajuns la 30%, ceea ce înseamnă că una dintre trei mașini din totalul celor afectate de la începutul campaniei au fost remediate. Reparația durează aproximativ 3-4 ore, în funcție de model.

Airbagurile frontale Takata conțin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbagurile frontale s-ar activa, materialul pirotehnic neconform ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice și declanșarea anormală a acestuia,” se arată în anunțul Toyota România.

În România nu a fost înregistrat până acum niciun caz de funcționare defectuoasă a airbagurilor Takata pentru niciunul dintre modelele autoturismelor vizate.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • stiu ca americanii (si in general lumea, asa, mai spalata) fac o statistica extrem de interesanta "numar de accidente pe marca si model de automobil".

    Lasand la o parte faptul ca la noi, la Romanistan, o institutie abilitata nici macar nu si-ar bate capul cu asa ceva (nici beneficiarii unui astfel de studiu nu stiu daca s-ar gasi) ma intreb cam cum ar arata un top 10 marca masina vs accident rutier.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru