Toyota schimbă macazul: Uzinele de motoare vor fi transformate în fabrici de baterii

de Alexandru Monenciu
Luni, 05.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile anunță că unele uzine de motoare din Japonia vor fi transformate în fabrici de baterii. Totodată, Toyota va investi 5.6 miliarde de dolari în deschiderea unor noi linii de producție în 2024 și 2026.

La finalul lunii august, Toyota a anunțat investiții de 5.6 de miliarde de dolari pentru deschiderea unor noi linii de producție în 2024 și 2026.
Totodată, constructorul nipon va mări producția de baterii pentru mașinile electrice în Japonia și SUA.

Mai mult, unele uzine de motoare din Japonia vor fi transformate în fabrici de baterii. Printre ele se numără uzinele din Shimoyana și Myochi. De menționat că angajații acestor fabrici își vor păstra locurile de muncă după ce vor trece printr-un program de training.

"Vrem să utilizăm cunoștințele dobândite până acum în producția de sisteme de propulsie pentru a face tranziția către producția de baterii," a declarat un purtător de cuvânt al mărcii nipone.

via Automotive News

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    sunt curios cate fabrici de motoare vor mai exista in 2030. si pe ce continent...
    5 5
  • Seriff
    @Mircea Badea, o gramada, eu sunt curios daca in 2030 vor mai cumpara si aia 10% electrice, restul de 90% si-au dat deja seama de ce tepe sunt, mai sunt doar aia 10% de convins.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru