Toyota se gândește să producă modele Lexus în China: “Este o oportunitate ce nu trebuie ratată”

de Paul Cosma
Sambata, 06.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota ia în calcul producerea unor modele ale brandului Lexus în China, deși în trecut a refuzat categoric această posibilitate, potrivit unor surse din companie citate de agenția Reuters.

Producția modelelor Lexus în China ar putea să devină în curând o realitate, dacă planurile Toyota în acest sens vor primi undă verde din partea managementului companiei.

Toyota a refuzat în trecut să mute producția Lexus în China din cauza „îngrijorărilor legate de calitate și profitabilitate”, dar această variantă este acum foarte aproape să se concretizeze, potrivit declarațiilor sub anonimat făcute de patru oficiali japonezi pentru agenția Reuters.

Potrivit acestora, Toyota cercetează de aproape doi ani mai multe posibilități prin care să producă mașinile Lexus în China. Constructorul nipon a luat în calcul și varianta unor colaborări cu partenerii săi locali, respectiv Guangzhou Automobile Group Co și FAW Group.

“Este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratăm. Toate pregătirile sunt mai mult sau mai puțin finalizate. Tot ce așteptăm acum este ‘verde’ din partea managementului,” au declarat sursele din cadrul Toyota.

Anterior, reprezentanții constructorului japonez au transmis oficial că “obiectivul cel mai important” pentru Lexus este să devină un brand care să se diferențieze de concurență pe piața chineză.

Via Reuters

Comentarii (10)

  • @Edikk ? Ai legătura, Lexus made in China, urâtă surpriză.
    8 0
  • Arogantul
    mvaiiiii, or sa crape de ciuda cativa fan boys lexus de pe aici,
    nu pot sa cred, o sa vedem lecshus made in china
    mafia, mai traiesti sau esti pe respiratie artificiala deja?
    4 1
  • Arogantul
    sa nu fim naivi, preturile nu vor scadea, dar va creste proftu lu toyoda
    3 1
  • Corocsenie Adrian
    S-a mai ales praful de o marca buna. Adio Lexus !
    8 2
  • Ce telefoane aveti?Sincer!
    4 0
  • Corocsenie Adrian
    @q
    Toate telefoanele din ziua de azi sunt Made in China. Am Samsung S6 Edge si nu cred ca are urme de Coreea. Dar nu ai ce sa iei altceva....totusi in lumea auto exista alternative. Mai sunt marci si modele care se fabrica prin Europa (Germania de preferat).
    7 3
  • @Corocsenie
    Germania e un mit...apartine trecutului povestea ,, Made in Germany'' s-a cam dus...din cate stiu si ei si-au mutat uzinele Krupp in China...
    6 0
  • Mai cumpara pulea lexus din china. Sincer sunt un fan lexus dar daca se adevereste ca o sa-l faca in china atunci fac ceva pe toyota si poe toyoda.
    Banii ne vor distruge mai devreme sau mai tarziu! tineti minte ce va spun!
    3 1
  • inainte de o confirmare OFICIALA aveti idee....modelele fabricate vor ajunge si in Europa/USA sau vor fi destinate doar pietei chinezesti?
    3 0
  • si care-i problema, japonia si corea sunt suprasaturate de fabrici, china fiind inca in dezvoltare, iar spre deosebire de noi unde scoala produce "jmecheri", chinezii de vre-o 30 de ani produc specialisti. Pentru ca niste isteti vand la "jmecheri" marfa de proasta calitate made in china, nu inseamna ca ce-i facut acolo este musai prost, depinde cat platesti
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru