Toyota și Honda vor concura în Raliul Dakar 2024 cu un buggy alimentat cu hidrogen

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Honda și-au unit forțele pentru dezvoltarea unui buggy cu motor termic alimentat cu hidrogen. Cu acest buggy, cele două mărci vor concura în ediția din 2024 a Raliului Dakar.

Toyota și Honda au anunțat un parteneriat special prin care vor să concureze în Raliul Dakar cu o mașină alimentată cu hidrogen. Cu această ocazie, cele două mărci nipone au dezvăluit în format digital un buggy de teren creat special pentru cursele de rally-raid.

Botezat HySE-X1, noul buggy SSV va fi propulsat de un motor termic cu 4 cilindri de 1.0 litri supraalimentat. Însă, în locul benzinei, motorul va fi alimentat cu hidrogen. Șasiul mașinii de concurs, dezvoltat de belgienii de la Overdrive Racing, a fost adaptat special pentru a putea monta un rezervor de hidrogen, dar și un sistem nou de alimentare.

Pentru ediția din 2024 a Raliului Dakar, organizatorii vor desfășura o nouă categorie destinată vehiculelor experimentale. Aceasta se numește Mission 1000, iar prin acest program se dorește promovarea soluțiilor alternative prin participarea unor mașini experimentale electrice, pe bază de hidrogen sau alimentate cu combustibili bio.

În prima fază, Mission 1000 nu va fi o cursă propriu-zisă, deoarece nu se va ține cont de timpii pe probele speciale.

Totuși, organizatorii acestei inițiative doresc ca Mission 1000 să devină o competiție reală începând din 2025.

La fel ca în ultimii 3 ani, ediția din 2024 a Raliului Dakar se va desfășura integral în Arabia Saudită. Raliul va începe în 5 ianuarie și se va termina în 19 ianuarie.

via Toyota, Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru