Toyota și Lexus vor adopta standardul de încărcare Tesla din 2025

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Toyota a anunțat că modelele sale electrice vor trece la standardul de încărcare dezvoltat de Tesla începând din 2025. Această schimbare va avea loc doar pe piețele din Statele Unite și Canada.

Lista producătorilor care trec la standardul de încărcare North American Charging System (NACS), dezvoltat de Tesla, este în continuă creștere. Acum, a venit rândul și celor de la Grupul Toyota să anunțe această tranziție. Astfel, începând din 2025, unele modele electrice ale mărcilor Toyota și Lexus vor putea fi încărcate la rețeaua de stații de încărcare Supercharger.

Tot din același an, exemplarele construite înainte de punctul de tranziție vor putea fi încărcate la încărcătoarele Tesla prin intermediul unor adaptoare speciale.

„În conformitate cu strategia de electrificare a vehiculelor Toyota, care oferă foarte multe opțiuni pentru propulsoarele electrificate, clienții Toyota și Lexus vor avea acces convenabil la peste 12.000 de stații de încărcare Tesla Supercharger în America de Nord”, se arată comunicatul oficial al grupului nipon.

Pentru exemplarele de specificație europeană, acestea vor păstra standardul Combined Charging System (CCS).

via Toyota

Comentarii (2)

  • unul cate unul si pana la urma toti vor adopta standardul NACS. asa e viata, intotdeauna cel puternic si influent da tonul, iar ceilalti se conformeaza, ca vor, ca nu vor.
    7 3
  • Banditos
    @eu, corect

    Tesla este o companie influenta si, in clasa electricelor, clar si puternica. Dar aici este vorba despre un biznis: Tesla a investit, ceilalti profita de curajul americanilor urmand sa plateasca, cred, o suma destul de importanta pentru dreptul de utilizare a statiilor. Situatia e win-win, clar.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru