Toyota și Stellantis vor construi un vehicul comercial nou. Va primi și versiune electrică

de Tiberiu Safta
Luni, 30.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Stellantis au încheiat un parteneriat nou prin care cei doi constructori vor construi un vehicul comercial nou. Noul model, deocamdată nebotezat, va fi lansat la jumătatea lui 2024 și va primi și o versiune electrică.

Cei doi giganți din industria auto au încheiat un parteneriat nou, care prevede dezvoltarea și construirea unui vehicul comercial nou, de dimensiuni mari. Noul vehicul va fi al treilea model al acestui parteneriat, după ce, anterior, Toyota a colaborat cu fostul grup PSA pentru lansarea a două vehicule comerciale.

Este vorba despre Toyota ProAce, vândut și sub numele Citroen Jumpy și Peugeot Expert, precum și Toyota ProAce City, comercializat sub siglele Citroen, Peugeot și Opel.

Noul vehicul comercial va fi produs de Stellantis la uzinele din Gliwice, Polonia și Atessa, Italia, pentru ca apoi acesta să fie vândut și sub sigla Toyota. Modelul va fi vândut exclusiv în Europa și va fi lansat la jumătatea lui 2024. Cele două companii au confirmat, de asemenea, că noul model comercial va primi și o versiune electrică.

via Stellantis, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru