Toyota testează propriul sistem de evitare a accidentelor cu pietonii

de Sebastian Toma
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota testează un sistem de siguranţă care vizează frânarea automată şi evitarea automată a obstacolului în cazul impactului iminent cu un pieton. O versiune de producţie a sistemului este aşteptată în 2015.

Esential 2015 este anul în care ar putea debuta în gama Toyota primele versiuni ale sistemului de evitare a accidentelor cu pietonii
Toyota a dezvoltat un nou sistem de siguranţă menit să protejeze pietonii. Acesta implică un sistem de asistenţă care poate prelua controlul volanului şi al frânelor în cazul unui impact iminent cu un pieton. În cazul în care va fi detectat un potenţial incident, vehiculul va putea să vireze automat pentru a evita impactul şi frânarea va fi efectuată, la rândul său, automat. Acţiunile respective se vor întâmpla după ce şoferul va fi avertizat şi doar dacă şoferul nu va avea nicio reacţie. În cazul în care şoferul reacţionează, dar nu suficient pentru a evita impactul, sistemul intervine şi evită pietonul în măsura în care are spaţiu pentru a realiza această acţiune.

În primă fază, sistemul funcţionează pe latura de prevenire, acţiunile sale fiind amânate special pentru a nu perturba şoferul în timpul situaţiilor normale de condus. Cei de la Toyota au creat acest sistem pentru a preveni accidentele care aveau loc atunci când vehiculul circula cu viteze mari sau când pietonii ”săreau” în faţa vehiculului.

În aceste situaţii, reacţia şoferului era insuficient de rapidă sau de suficientă, aşa că sistemul computerizat ar putea să înlocuiască reflexul şoferului într-un moment limită.

Urmareste Automarket
Toyota testează acest sistem în paralel cu un pilot automat care să includă şi funcţie de control a volanului. Aceasta îi va permite unui şofer să circule pe autostradă fără să ţină mâinile pe volan sau picioarele pe pedale, viteza de deplasare şi direcţia fiind controlate de computer în urma selecţiilor făcute de şofer.
O versiune de serie a acestui sistem este aşteptată în gama Toyota pentru lansare în decursul anului 2015.

Via Autoblog | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru