Toyota va concura în Raliul Dakar cu o versiune de performanță GR Hilux

de Tiberiu Safta
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru ediția din 2022 a faimosului rally raid, Toyota va concura cu o nouă versiune a lui Hilux. Se numește GR DKR Hilux T1+ și are un motor V6 de 400 de cai putere.

Echipa Toyota va concura în viitoarea ediție a Raliului Dakar cu o mașină nouă. Așa cum ne-a obișnuit până acum, echipa japoneză va folosi în continuare modelul Hilux, care are câteva schimbări tehnice față de anii anteriori. Pe numele său complet, GR DKR Hilux T1+, noua mașină de rally raid renunță la vechiul motor V8 în favoarea unui propulsor V6.

Motorul de 3.5 litri twin-turbo, denumit V35A, va avea 400 de cai putere și un cuplu de 660 Nm, așa cum prevede regulamentul FIA. Cu toate că noua unitate este mai ușoară în greutate decât vechiul V8 și oferă mai mult cuplu, mașina de concurs a crescut în masa totală. Tot pe baza regulamentului stabilit de către FIA, noul GR DKR Hilux T1+ cântărește 2000 de kilograme. De menționat este faptul că motorul este o variantă modificată a celui regăsit pe Land Cruiser J300 GR Sport. După cum vedeți, gama de performanță GR crește în alte colțuri ale lumii, chiar dacă noi abia facem cunoștință cu GR Yaris.

Pe lângă motorul nou, Toyota a efectuat modificări și la suspensie.

Cursa acesteia a fost mărită de la 280 la 350 de milimetri. Mai mult, anvelopele furnizate de BF Goodrich au crescut și ele în mărime.

Pentru Raliul Dakar 2022 și pentru alte evenimente din cadrul Campionatului Mondial de Rally Raid, linia de piloți va fi formată din următoarele echipaje: Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel, Giniel de Villiers/Dennis Murphy, Henk Lategan/Brett Cummings și Shameer Variawa/Danie Stassen. Toyota speră ca această evoluție a lui Hilux să le aducă victoria în Raliul Dakar, după succesul unic înregistrat în 2019.

Raliul Dakar 2022 va începe în 2 ianuarie și va avea loc integral în Arabia Saudită pentru al treilea an la rând.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru