Toyota va lansa în 2014 un model cu zero emisii de carbon şi 480 kilometri autonomie

de Sebastian Toma
Marti, 02.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa în 2014 un model de serie alimentat cu hidrogen, care va avea o autonomie de 480 kilometri, anunţă cei de la Bloomberg.

Toyota FCV-R, conceptul unui automobil alimentat cu hidrogen – prezentat în 2011 la Salonul Auto de la Tokyo, va primi o versiune de serie, informează Bloomberg. Modelul va debuta în 2014 pe piaţa din Statele Unite ale Americii şi pe piaţa din Japonia, completează publicaţia de business. Preţul său va fi "comparabil" cu cel al unui BMW de clasă medie sau al unui Tesla Model S. Avantajul unui vehicul cu pile de combustibil va putea fi cuantificat în mai multe direcţii, modelul urmând să fie mai uşor şi manevrabil decât un vehicul electric, datorită lipsei acumulatorilor, emisiile de noxe vor fi inexistente pe întreaga durată de exploatare a vehiculului.

Cei de la Bloomberg spun că de proiect se va ocupa însuşi Takeshi Uchiyamada, inginerul şef al proiectului care a devenit primul Prius. În cadrul unei discuţii cu jurnaliştii de la Bloomberg, vicepreşedintele de dezvoltare avansată de produs al Grupului Toyota, Chris Hostetter, a declarat că modelul respectiv ar putea fi lansat sub sigla Lexus şi va costa "în jur de 50.000 de dolari", confirmând şi autonomia de "aproximativ" 480 kilometri.

Urmareste Automarket
Odată lansat, noul model al celor de la Toyota va avea un adversar dificil de înfrânt – infrastructura. Mai precis, lipsa staţiilor de alimentare cu hidrogen îi va obliga pe viitorii clienţi să se răstrângă la primele staţii de alimentare din zona lor, pentru a evita situaţiile în care vor rămâne fără carburant.

Via Bloomberg

Comentarii (8)

  • george
    Povesti.... Toyota trebuia sa scoata un model full-electric rival pt Tesla Model S.
    Succesul lui Model S nu le spune nimic?!
    13 5
  • Bravo Toyota. Daca as avea bani nu as ezita sa cumpar de la acest constructor. Honda si Toyota sunt pe locul unu la cele mai fiabile masini din lume. Nu as ezita sa cumpar un Lexus care apartine de un constructor mondial renumit pentru calitate si fiabilitate. Lexus mereu a facut masini de lux avansate tehnologic, iar introducerea unuor astfel de propulsii pe hydrogen pe Lexus ar facae marca ceva si mai deosebit, chiar ar clasa-o pe primul loc la aceste capitole. Daca va fi si fiabila ( si cred asta ) va fi ok.
    @george, motoarele electrice sunt de moda veche, Toyota vrea sa renasca ceva nou, deci nu are legatura ce ai scris tu cumetre.
    7 10
  • AndreiRN
    George, Toyota vinde RAV4 cu tren de rulare pus de Tesla in California asa ca si-au impartit ei placinta bine.
    Toyota are in testare masina total solara dar nu se grabesc sa iasa pe piata.
    Acum cateva zile am vazut un TIR care transporta hidrogen lichid.
    Au aparut si primele stati de H2.
    3 4
  • Marius
    Omenirea incet dar sigur va trece la un nivel superior...
    4 0
  • AndreiRN
    Adevarat dar "Omenirea" nu e la acelasi nivel de dezvoltare peste tot.
    Uni inca ara cu boii iar alti in aceasi zi alimenteaza masina cu hidrogen sau la priza.
    5 2
  • Ivanoff
    @george
    Prietene, Tasla fara ajutorul financiar dat de Toyota prin colaborarea pe care o au nu ar fi putut singuri sa produca Tesla ModelS asa ca este cat se poate de logic si normal sa existe o colaborare si pe partea tehnica.
    3 5
  • george
    @Ivanoff

    Baiete,nu a zis nimeni ca nu au colaborat.Am zis doar ca Toyota nu are in prezent niciun model full-electric de calibrul lui Model S.
    Si banii pt dezvlotarea lui Model S nu vin in niciun caz de la Toyota,vin de la statul american.Tesla a returnat cu cativa ani mai devreme acel imprumut catre stat.
    8 1
  • vasile
    Oare de ce in romania nu se vrea sa se dezvolte cel putin transportul electric. Tramvaiele sunt scoase la fel si troleibuzele, suntem pe cale sa cumparam cam totul de la altii, suntem destul de destepti sa producem orice fel de masina, mai ales electrica, sunt firme ce au experienta in domeniul asta. am inteles ca vor sa dezvolte autobuze electrice dar nu gasesc un fabricant serios sa poate colabora cu firme romanesti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru