Toyota va reporni parțial producția din Franța și Polonia, începând din 22 aprilie: celelalte fabrici vor rămâne închise pentru moment

de Paul Cosma
Miercuri, 15.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că vrea să repornească parțial producția uzinelor din Franța și Polonia, începând cu data de 22 aprilie. Celelalte fabrici din Europa, America și Asia vor rămâne momentan închise.

În ultimele 2-3 săptămâni, constructorii auto au închis aproape toate uzinele pe care le dețin în Europa și Statele Unite ca măsura de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. 

Producția auto a fost deja reluată în unele țări europene (de exemplu, Hyundai în Cehia), iar semnalele pozitive continuă.

Toyota a transmis că va relua parțial producția în Franța și Polonia, începând din 22 aprilie. Pentru celelalte fabrici din Europa, America și Asia, constructorul japonez a decis menținerea suspendării activității până la o dată ulterioară.

Oficialii Toyota au spus recent că “a fost șocant cât de mult s-a putut schimba lumea într-un timp atât de scurt” și că nu pot estima deocamdată care va fi impactul acestei crize.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Din partea mea, producatorii asiatici pot reporni prin aprilie 2021.

    Industria auto se va schimba greu, dar in alte domenii sunt semnale ca destui producatori de bunuri se vor intoarce sa produca in Europa, mai ales ca vor fi pachete economice atractive, bani sunt, de ce nu, poate profita si Romania, daca dragii conducatori doresc si inteleg aceasta oportunitate. Asta este valabila si la alte state din Europa.
    11 3
  • Dan Grec,ti-am raspuns din greseala aici,aveam doua pagini deschise. Sper sa fie asa cum zici. https://www.automarket.ro/stiri/impactul-covid-19-asupra-industriei-auto-din-romania-pierderi-de-productie-97461.html
    1 1
  • Si China, Coreea de Sud si Japonia au pierderi, nu despre asta este vorba, conteaza ce se va face de acum inainte.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru