Toyota vrea să găsească o nouă strategie de dezvoltare pentru Prius: "Trebuie să separăm hibridul de celelalte modele din gamă"

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota intenționează să schimbe radical strategia de dezvoltare a următoarei generații Prius pentru a diferenția mai mult hibridul de restul gamei de modele.

Toyota Prius a primit la sfârșitul lunii trecute un facelift cu schimbări minore de design, principala noutate fiind reprezentată de un sistem de tracțiune integrală Hybrid AWD-i prin intermediul unui motor electric care acționează pneurile de pe puntea spate la pornire și în condiții de aderență scăzută.

Constructorul japonez admite însă că popularul hibrid are nevoie de o nouă strategie de dezvoltare pentru următoarea generație.

"Nu cred că viitorul Prius poate fi ca până acum. Rolul nostru este să ne dăm seama ce putem face. Trebuie să găsim o nouă direcție. Trebuie să ne gândim cum îl separăm de restul gamei de modele Toyota", a declarat Koichi Kaneko, inginer-șef adjunct al Toyota.

În acest sens, oficialul Toyota afirmă că este posibil ca japonezii să ia în calcul inclusiv adoptarea unei caroserii de SUV pentru noua generație sau cel puțin lansarea unei astfel de versiuni pe lângă cea tradițională.

Pe de altă parte, Toyota nu intenționează să lanseze un Prius electric sau alimentat cu hidrogen, în ciuda faptului că modelul a primit deja o versiune plug-in hybrid.

Via Detroit Bureau

Comentarii (2)

  • trebuie sa il faca si mai urat? sau in ce sens il vor diferentiat? Nu mai bine pun anamblul ala hibrid pe cat mai multe modele, cum e deja pe Auris/Corolla si C-HR si cine isi doreste versiunea "extrema" sa il aleaga pe asta
    4 1
  • "Pe de altă parte, Toyota nu intenționează să lanseze un Prius electric.." - foarte neinspirati, zic neinspirati pentru ca sunt baiat finut.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru