Turcia vrea brand auto propriu: prototipul unei mașini 100% electrice este programat pentru 2019

de Petre Barac
Luni, 06.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Turcii vor să aibă o marcă auto națională și se gândesc să lanseze primul prototip în acest sens peste doi ani.

Turcia este una dintre cele mai mari piețe auto din Europa, cu vânzări anuale ce depășesc un milion de mașini. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu se mulțumește cu atât și vrea să lanseze un brand auto național, care să concureze cu succes pe piața locală.

Cinci companii s-au reunit în proiectul “Mașina Turciei”, promovat de Erdogan. Ele vor să lanseze un prototip în 2019 pentru ca versiunea de producție să apară în 2021.

Turcii își doresc un brand autohton care să producă mașini 100% electrice, pe modelul companiei americane Tesla. Proiectul se bucură de susținere puternică din partea guvernului și a președintelui, dar și a cetățenilor care s-au declarat încântați de idee.

Via Motor1

Comentarii (12)

  • si nu se va numi automobil pentru ca termenul provine din lumea crestina.

    Il vom numi....CHIFTEAAA!
    20 5
  • Arogantul
    cred ca toti cititorii AM exact astfel de non stiri asteapta
    acu, o luna cand IIHS a bagat testarea SOT pe partea opusa soferului in bateria standard de testei nu ati bagat nici o stire, nimic, ZERO .
    dar ca Erdogan megalomanul are vise erotice cu masini electrice, asa ceva nu poate fi ratat, doamne fereste.
    16 5
  • Da, brand propriu, vandut doar in spatiul CSI lol.
    13 2
  • parca au cumparat drepturile de a utiliza platforma lui Saab 9-3 / 9-5 !
    1 1
  • parca au cumparat drepturile de la Saab 9-5.....
    1 1
  • ACE - Craiova
    Turkish delight ?! (adica.... rahat turcesc)....?!
    Si daca vor rade ei de noi, in doar 3-4-5 ani ?!
    Daca europenii (E.U.) nu iau masuri pentru producerea de masini electrice cu autonomie REALA de cca. 500-600 km in 2-3 ani, am mai spus-o deja, vor fi altii care vor aduce aceste masini aici, in Europa: japonezi, chinezi, sud-coreeni, indieni, americani ....turci (europeni-asiatici)...etc....
    Ce firme auto mari produc in Turcia autovehicule mici/masini mari (camionete-autobuze): TOYOTA, FORD, MERCEDES BENZ, RENAULT, HYUNDAI, PEUGEOT ...scuze daca am ratat pe cineva.....

    P.S.

    Nu uitati ce spitale ultramoderne au ei - iar noi avem....filiale de-ale lor.....

    La finele lui 2016: Romania are 747 km de autostrada iar Turcia 2.159 km....
    17 1
  • @ACE de acord cu tine, insa raportat la suprafata, Romania are mai multa autostrada ca Turcia (2.457 km de autostrada ar fi trebuit sa aiba turcii ca raportul sa fie identic).
    8 5
  • Râdem noi, râdem, dar nu-i râsul nostru. Cu tot despotismul lui Erdogan, turcii par să se descurce și fără UE. Că mulți vor locui în închisori sau vor fi condamnați la moarte, e partea a doua. Imaginați-vă cum va arăta Turcia peste 15 ani, apoi încercați același lucru cu România. Cum e? Dacă nu vă place cum vom arăta peste trei cincinale, ieșiți, oameni buni, în stradă! Nu v-ați săturat de nemernicia clasei politice?
    10 3
  • @LR - cu ce se descurcă Turcia așa de bine?! Eu vb cu oameni de afaceri și toți își deplâng soarta. Moneda lor s-au dus la vale vre-o 30%.
    Fără tehnologia străină și fără turismul occidental vor crește capre și vot mânca fistic în izmene.
    Revenind la subiect, sună a ceaușism prostesc, asta numai dacă vin cu o companie nouă. Daca se referă la Renault și Fiat, atunci Erdogan e un fel Dragnea.
    10 4
  • Vor avea si ei.... Lastunul lor

    @Zuzu a punctat f f bine. E o forma de ceausism. S-a umflat orzu nationalismului in mintea dereglatului erDOGan si s-a inconjurat de mana de lingai ucigasi, luand decizii si hotarand totul de capul lui.

    @LR...ai prins ceva comunism in Romania?

    Turcia s-a ridicat datorita legaturilor extrem de stranse cu occidentul si avand in interior cateva generatii de militari (cruzi) care au tinut la continuarea kemalismului sub o bruma subtire de democratie.
    5 3
  • Vianu, tu ce crezi?
    1 0
  • @LR

    pai io cred ca da, ma mira totusi ca nu vezi problema in ansamblu.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru