Uber a vândut divizia care dezvoltă mașini autonome: serviciul de ride-hailing a eșuat în tentativa de a înlocui șoferii

de Daniel Popescu
Marti, 08.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a vândut divizia care dezvoltă mașini autonome pentru 4 miliarde de dolari. Serviciul de ride-hailing intenționa să lanseze mașini autonome pentru a renunța complet la șoferi pe termen lung.

Serviciul de ride-hailing Uber, care este activ inclusiv în marile orașe din România, a anunțat că vinde divizia care se ocupă de dezvoltarea de mașini autonome pentru 4 miliarde de dolari, echivalentul a circa 3.3 miliarde de euro.

Uber a inițiat divizia Advanced Technologies Group cu scopul de a dezvolta mașini autonome pentru ca într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat să nu mai aibă nevoie de șoferi.

Divizia a fost cumpărată de Aurora Innovations, un start-up american care se ocupă de asemenea de proiecte pentru mașini autonome. De altfel, ca parte a acordului, eventualele mașini autonome dezvoltate de Aurora vor fi integrate în flotă de mașini Uber.

Divizia de mașini autonome Uber a fost implicată în numeroase scandaluri. De departe, cel mai grav a fost cel din martie 2018, când o mașină experimentală Uber cu funcții autonome a lovit un pieton care și-a pierdut viața.

De asemenea, Uber a fost acuzată de furt intelectual de Waymo, divizia de mașini autonome a celor de la Google, iar cele două companii și-au rezolvat în cele din urmă disputa în mod amiabil.

Aurora Innovations a fost fondată în 2016 de Chris Urmson, care anterior a condus divizia de mașini autonome Google, iar în proiect sunt implicați și Sterling Anderson, coordonatorul proiectului Tesla Model X, și Drew Bagnell, care anterior a lucrat chiar la Uber.

Via The Verge

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    tare de tot distopia in care traim - ratezi orice proiect, mai omori niste oameni si ca recompensa ti se dau 4 miliarde coco pe dezastrul produs.
    22 3
  • netam-nissan
    vad ca sindromul stockholm e contagios inca si unii se bucura ca adevarul umbla prin lume cu capul spart.
    17 3
  • @Netam-nissan.Iar mai "amuzant" e ca firma americana care a cumparat,Aurora Innovation,fertilizeaza si vinde canabis"First serving the medical market, later expanding to recreational, and now getting in on the ground floor of large-scale hemp production". Start-up american care se ocupa cu prajirea creierelor si cultiva idiocratia,a decartat 4 miliarde la fel de usor cum mi-am luat eu patru tigari la bucata.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru