Un buggy pentru pretențioși: Meyers Manx are propulsie electrică și autonomie de 400 kilometri

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Buggy-ul Meyers Manx revine în era modernă cu propulsie pur electrică. Primele 50 de exemplare vor fi produse în 2023, iar clienții vor putea opta pentru două variante de baterie. Cea mai mare autonomie ajunge la 400 de kilometri.

Celebrul Meyers Manx, buggy-ul bazat pe Volkswagen Beetle, dar cu o caroserie din fibră de sticlă, din 1964 revine în era modernă. Bruce Meyers, designerul modelului original, a vândut compania în 2020.

Varianta modernă a lui Meyers Manx va respecta forma și designul modelului original. Va fi construit, însă, pe baza unui șasiu de tip monococă din aluminiu.

Sistemul de propulsie pur electric este compus din două motoare, poziționate în spate. Acestea dezvoltă în total 205 cai putere și 325 Nm, iar clienții vor avea la dispoziție două variante de baterie: cea de 20 kWh va oferi o autonomie de 241 kilometri, iar cea mare, de 40 kWh, promite o autonomie de 483 de kilometri.

Deși bateriile nu sunt mari, ca și capacitate, Meyer Manx are o greutate scăzută, de aici autonomia mai mult decât decentă. Spre exemplu, versiunea cu baterie de 20 kWh cântărește 680 de kilograme, iar cealaltă 748 de kilograme.

Primele 50 de exemplare vor fi construite, așa cum spuneam, anul viitor.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • @dutzu
    nu-ti iei? mai buna decat suvuletul tau toxic...
    2 3
  • Merci de grija…. Nu ;)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru