Un exemplar Maserati MC12 GT1 va fi scos la licitație: modelul a concurat în etapele de anduranță din SUA

de Cornel Șocariciu
Marti, 24.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Maserati MC12 GT1 care a concurat în sezonul 2007 al American Le Mans Series va fi scos la licitație în 24 octombrie. Modelul italienilor a bifat două podiumuri în seria americană de anduranță.

La finalul lunii octombrie, casa RM Sotheby's va scoate la lictiație un lot de vehicule clasice care au făcut carieră în motorsport. Pe lista modelelor disponibile apare și un Maserati MC12 GT1.

Modelul MC12 a fost lansat în 2004 și a fost produs în 62 de unități, 12 dintre acestea fiind special concepute pentru competiții. Proiectul constructorului italian a pornit de la șasiul modelului Ferrari Enzo, iar sub capotă, Maserati a mizat pe un motor V12 de 6.0 litri.

Exemplarul scos la licitație are numărul de șasiu 24053, a fost livrat în SUA în noiembrie 2006 și a fost înscris în sezonul din 2007 al American Le Mans Series (ALMS). Debutul în competițiile de anduranță a avut loc în august 2007 la Road America 500. Prototipul italian a încheiat cursa pe poziția a treia în cadrul clasei GT1. Cea de-a doua cursă, și ultima în care a fost înscris acest exemplar Maserati MC12 GT1 a avut loc în octombrie 2007 (Petit Le Mans de la Road Atlanta). Din păcate, modelul italienilor a fost implicat într-un accident, iar echipa a fost nevoită să se retragă din competiție.

Cu toate acestea, piloții au parcurs o distanță suficient de mare pentru o clasare pe podiumul final. Astfel, Maserati MC12 GT1 încheia Petit Le Mans 2007 pe poziția a doua a clasei.

La scurt timp după cursa de anduranță, exemplarul a fost refăcut complet de Doran Racing. La finalul anului 2008, prototipul a fost trimis în Elveția și a fost expus în muzeul privat al proprietarului.

În cadrul evenimentului casei RM Sotheby's din 24 octombrie, iubitorii și colecționarii vor putea licita și pentru un Jaguar XJR-11. Prototipul britanic a concurat în cursele de anduranță în 1989 și 1990 și a obținut trei podiumuri. 

Via | RM Sotheby's

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru