Un Ferrari FXX semnat de Michael Schumacher este de vânzare: licitația pornește de la un milion de euro

de Sebastian Toma
Luni, 07.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul Ferrari FXX vândut unui client este din nou de vânzare. Licitația pornește de la un milion de euro, dar mașina poartă semnătura lui Michael Schumacher, ceea ce îi urcă valoarea la aproximativ 2.2 milioane de euro.

Esential 29 de Ferrari FXX au fost construite pentru clienți. Unul suplimentar i-a fost făcut cadou lui Michael Schumacher.
Ferrari FXX, un model fabricat în doar 30 de unități de constructorul italian, este din start o mașină care va cunoaște o creștere a valorii peste ani. În cazul exemplarului din fotografiile de mai sus, vorbim despre mașina cu numărul 29, ultimul FXX vândut unui client, în contextul în care mașina cu numărul 30, singurul FXX negru, a ajuns la Michael Schumacher. Din start, valoarea ultimului exemplar Ferrari FXX este mai mare decât cea a unor surate de-ale sale, dar acest exemplar în particular are ceva în plus: autograful lui Michael Schumacher. Proprietarul vehiculului a avut inspirația să-i ceară campionului un autograf pe capotă, pe care l-a laminat pentru a-l proteja de trecerea anilor.

Licitația pleacă de la un milion de euro, dar experții estimează că vehiculul va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între două și 2.2 milioane de euro.

În ciuda prețului astronomic, vehiculul vândut la licitație a fost avariat în trecut, fiind lovit la nivelul aripii dreapta față în urma unui incident minor pe circuit. Bineînțeles, modelul a fost reparat de specialiștii de la Ferrari și este din nou gata de acțiune pe circuit. Din păcate pentru cei care ar fi vrut să se afișeze cu un FXX pe stradă, acest model nu are drept de circulație pe drumurile publice.

Așa arată autograful lui Michael Schumacher pe capota unui Ferrari FXX.

Urmareste Automarket
Exemplarul din imagini are doar 2.400 de kilometri la bord și este la al doilea proprietar, un colecționar la fel de înfocat ca primul client al modelului.
Modelul de 800 CP este vândut printr-o casă de licitații din Berlin și prețul său nu include taxele aplicate în Europa (în cazul în care va fi vândut unui client din UE). Exemplarul din imaginile alăturate a fost condus doar pe circuit, dar nu a participat la nicio competiție specifică de motorsport, fiind condus doar pentru bucuria proprietarului.

Via Auctionata

Comentarii (5)

  • O sa se vanda cu 2 milioane ... nu cred ca ar da cineva mai mult pe el. Cu 3 milioane cumperi FXX nou !
    2 4
  • dar...
    ....oare unul semnat de satana oare cit ar costa?
    3 2
  • Eu aduc acum din Germania unul semnat de 'mniezo in 'carne si oase'. Cer un miliard jumate.
    2 2
  • Daca era o Mazda 6 cu semnatura lui Ivanoff o cumparam fara sa stau nici o secunda pe ganduri.
    6 1
  • pentru dar eu cred ca costa 50.000.000 de euro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru