Un Maybach 62 a atins un milion de kilometri în doar cinci ani

de Bogdan Mirică
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un om de afaceri din Lichtenstein a cumpărat un Maybach 62 în anul 2004. Cinci ani mai târziu, kilometrajul a sărit de pragul de un milion. Maşina a fost înlocuită cu un BMW 760Li.

Pare extrem de greu să atingi un milion de kilometri parcurşi în maşină. Sunt puţine automobile care se pot lăuda cu această performanţă. Pare imposibil atunci să atingi acest număr de kilometri cu o limuzină de talia lui Maybach 62.

Şi totuşi se poate. O dovedeşte Josef Weikinger, proprietarul primei companii de panouri solari din Europa, un adevărat om de afaceri din Lichtenstein, care şi-a cumpărat în 2004 un Maybach 62. Se pare că proprietarul a fost atât de îndrăgostit de maşina lui, încât nu s-a mai dezlipit de pe bancheta din spate.

Din 2004 şi până în septembrie 2009, şoferul lui Weikinger a parcurs nu mai puţin de un milion de kilometri. Proprietarul a continuat să folosească limuzina chiar şi după ce odometrul s-a oprit la 999.999, ceea ce înseamnă că Maybach-ul 62 a mai adunat câţiva kilometri până când a fost vândut.

Esential 600.000 de kilometri avea Maybach-ul când i-a fost înlocuit motorul.
Weikinger s-a despărţit de maşina sa în August 2013 şi a vrut să fie fidel mărcii.
Din păcate, brandul german de lux, subsidiar al celor de la Mercedes, a fost desfiinţat. Omul de afaceri a fost nevoit să îşi aleagă o altă limuzină şi a apelat la actualul BMW 760Li.

Chiar dacă vorbim despre un model de lux, nu înseamnă că proprietarul a fost ferit de incidente mecanice de-a lungul celor un milion de kilometri. La aproximativ 600.000 de kilometri, Weikinger a fost nevoit să schimbe motorul. La numai câteva luni după şi probabil alţi câţiva zeci de mii de kilometri, Maybach-ul a primit şi o nouă transmisie, o nouă suspensie şi mai multe reparaţii la sistemul electric.

Comentarii (14)

  • Trebuia sa faca o medie de 550Km/zi !!!?
    17 3
  • Ivanoff
    Nu mai prinde el asa ceva cu bavarezul...
    Poate doar dc I-l schimba cu japca cu cate unul nou la fiecare revizie baietii din München.
    17 23
  • Autorul articolului merita felicitat pentru precizarea ca proprietarul nu s-a dezlipit de bancheta din SPATE a autovehicolului. Poate pe aceasta cale, ghertoii, atat cei cu bani care, data fiind proasta aplicare a legii de la noi din republica, isi permit limuzine luxoase cat si cei rupti in dos care doar viseaza la ele invartind de zor volanul jerpelit al pisicutei din '95, se vor convinge de faptul ca masinile astea se conduc cu sofer si ca, orice ar face ei, in momentul in care isi coboara suncile de pe scaunul soferului unui astfel de turism, nu fac altceva decat sa dovedeasca gradul de cocalarism pe care il poseda.
    44 6
  • @Ivanoff
    Ai inceput sa lauzi Mercedes acum? Tu esti baiatul care e tra la la, Robert de la service, nu? Chiar se gandea lumea c-ai disparut, din pacate te-ai intors.
    12 5
  • In 6 luni o sa lase septaul si isi ia noul S Lounge de la Mecedes.De pe piata chineza ,ca acolo se lanseaza primele astea mai lungi , ca aiba loc inauntru tot neamul de galbejiti.
    15 8
  • Dacia Plant
    Foarte fiabil acest model. Cum o facut milionu daca la 600.000 i-o fost inlocuit motorul ?
    Exista si un Logan MCV 1.5dci 85cp cu aproape 800.000km si nu o avut nici o problema cu injectoarele sau turbo, nici vorba de inlocuit motor.
    24 11
  • Prietene,tu in cat timp faci 600 000 km? In perioada asta de timp poti sa verifici doar cat de fiabil esti tu,si nu un motor!
    Si mai interesant este faptul ca habarnistul asta de om de afaceri s-a orientat tot spre ceva german si nefiabil.Oare nu a auzit de limuzinele japo?Se pare ca nu e cunoscator!
    12 12
  • La noi ar fi in viata primele 10 recorduri mondiale daca samsarii nu ar da din reflex kilometrajul masinii inapoi de la 372000, la 72000, iar service-urile ar lasa mai mult decat cele 15 secunde sa se scurga uleiul din motor...
    11 2
  • @rov nu ii inveti tu pe ei meserie. "Stie ei cum se face, restu e prosti!!"
    8 2
  • Interesant. Inseamna ca Maybach e cu adevarat fiabil (nu numai modelul lui). Acum e dovedit. Cine vrea masina fiabila sa cumpere Maybach. Sunt multe second si la 80 de mii de euro :))
    13 4
  • o fi prins o masina pentru export, mai stii?
    13 4
  • gun cometa
    @Scorpionul.negru hai ca-ti fac eu cadou una :)) in rate, ca sa-ti permiti si benzina macar pentru weekend. :P
    1 1
  • @gun cometa
    Ms. Daca imi platesti si impoztul anual chiar ca esti de treaba :))
    3 1
  • Daca faci un cadou cuiva,niciodata nu se cer bani pe acel cadou.Tu,cand primesti cadouri ,de ziua ta,trebuie sa dai bani pt.ele?
    Vand cadou cu plata in rate?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru