Decesul Maybach ar putea da naştere unui Mercedes S-Klasse Cabrio

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.04.2012
Întristarea unora ar putea deveni bucuria altora. Mercedes se va concentra pe extinderea gamei lui S-Klasse după ce a renunţat la susţinerea Maybach.

Decesul Maybach ar putea fi sinonim cu naşterea unui nou model în gama Mercedes. După ce a renunţat la brandul său de limuzine, Daimler ar putea investi mai mult în vârful de gamă Mercedes, mai exact în actualul S-Klasse.

Prezenţi la Salonul Auto de la New York cu noua generaţie GL, germanii au refuzat să dea informaţii despre viitorul gamei S-Klasse, însă au lăsat loc de interpretări prin declaraţiile lor. Cele mai multe ipoteze se îndreaptă către o variantă decapotabilă a limuzinei, bazată pe conceptul Ocean Drive, expus în urmă cu cinci ani. Prototipul a atras atunci o mulţime de reacţii pozitive şi ar fi un candidat perfect pentru clienţii din segmentul sedanurilor premium de mari dimensiuni.

Joachim Schmidt, vice-preşedintele diviziei de vânzări şi marketing Mercedes, a declarat: “Când a trebuit să luăm o decizie în privinţa Maybach a trebuit să evaluăm mai multe posibilităţi. Era convenabil pentru noi să producem un succesor sau era convenabil să extindem gama cu modele mai mici decât Maybach 57 şi 62, aşa cum făcuseră cei de la Volkswagen cu Bentley şi cei de la BMW cu Rolls Royce Ghost? Dacă am fi ales această soluţie ne-am fi apropiat însă periculos de mult de clienţii lui S-Klasse“.

Acum că Maybach nu va mai înghiţi bani, eforturile germanilor se vor concentra pe S-Klasse.

o recunoaşte şi Steve Cannon, preşedinte executiv al Mercedes America de Nord: “Acum că Maybach a fost trecut în rezervă ne putem concentra mai mult asupra noului S-Klasse. De aici trageţi voi singuri concluziile“, a concluzionat Cannon. 

via l egm

Comentarii (4)

  • O sa ,,rupa'' iar concurenta Mercedes cu al lor S class....
    astia de zeci de ani sunt nr. 1 la coupe-uri si limuzine.
    11 4
  • :)
    Asta ne-ar mai lipsi,un S Klasse Cabrio.
    11 6
  • gabi_o
    Gama cabrio
    Urmeaza ML/GL cabrio!
    3 0
  • jiji?
    si jiji ce machina isi mai ia?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru