Viitorul Maybach va debuta în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
Potrivit celor de la Autocar, viitoarea generaţie a modelelor Maybach 57 şi 62 va debuta în 2014 şi va fi bazată pe viitorul S-Klasse.

Deşi Dieter Zetsche spunea că orice este posibil în ceea ce priveşte viitorul mărcii Maybach, se pare că producătorul german de automobile pregăteşte o nouă generaţie de Maybach. De data aceasta, constructorul din Stuttgart nu va utiliza o platformă mai veche de S-Klasse (în cazul primelor Maybach 57 şi 62 fiind utilizată platforma W140), ci va prelua direct platforma W222 a viitorului S-Klasse. Respectiva generaţie de S-Klasse va debuta în 2013, în timp ce noul Maybach va fi lansat în 2014.

Potrivit englezilor de la Autocar, noua generaţie a modelului de lux va avea o nouă şansă la viaţă după ce o serie de clienţi ai primei generaţii s-au arătat interesaţi de achiziţia unei noi generaţii. Între timp, cei de la Daimler au recunoscut că utilizarea platformei W140 pentru crearea lui Maybach a fost o greşeală, făcând actualizarea sistemelor de navigaţie, control şi siguranţă extrem de dificilă, costisitoare sau imposibilă din cauza sistemelor electronice din anii 1990 care au fost preluate direct de la S-Klasse W140.

La vremea debutului lui Maybach, Mercedes-Benz era deja la două generaţii distanţă de S-Klasse-ul utilizat de creatorii lui Maybach.

Viitorul Maybach va beneficia de noul sistem Magic Ride al celor de la Mercedes-Benz. Graţie acestui sistem de suspensie, modelul german de lux va oferi o ţinută de drum excepţională alături de un nivel de confort echivalent cu cel al lui Rolls-Royce Phantom. Noua generaţie a lui Phantom va debuta în 2016, deci cei de la Maybach ar avea o şansă de a atrage câţiva clienţi în plus în decursul celor doi ani pe care îi va avea în faţa lui Phantom.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • oricat ar incerca tot nu o sa fie ca rolls royce!
    8 14
  • gabi_o
    FARA LED-URI!!!
    Sper sa nu vina cu led-urile alea ce aduc mai mult a kitch! Mai bine o banda alba, dar cu un alb opac.
    11 2
  • nu mai inteleg
    Pai ,parca mai deunazi ,spuneati ca o sa se inchida....
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru