Un Mercedes-AMG G63, transformat în pick-up cu 788 de cai putere, de către Brabus

de Tiberiu Safta
Luni, 28.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de tuning Brabus a lansat o versiune modificată a lui Mercedes-AMG G63, numită Brabus 800 Adventure XLP Superwhite. Mașina, transformată în camionetă, are sub capotă un motor V8 care dezvoltă 788 de cai putere și un cuplu de 1000 Nm.

Brabus a prezentat noul model 800 Adventure XLP Superwhite. Mașina este bazată pe modelul Mercedes-AMG G63, iar caroseria a fost modificată special pentru a crea o camionetă de performanță. De altfel, noul model Brabus are o serie lungă de modificări tehnice și estetice care îl fac mult mai performant și mai agresiv.

La exterior, modelul Brabus măsoară 5.31 metri în lungime și este cu jumătate de metru mai lung decât un AMG G63. Mașina a fost alungită pentru a acomoda compartimentul de încărcare, fabricat special de Brabus. Podeaua compartimentului este confecționată dintr-o foaie de oțel și este vopsită în alb. Și ușa cu deschidere laterală este fabricată din același material.

Aripile față evazate sunt confecționate din fibră de carbon, la fel și priza de aer falsă de pe capotă. Același material ușor se găsește și la oglinzile laterale, precum și la spoilerul față de pe acoperiș, în care sunt integrate proiectoare.

Suspensia a fost modificată astfel încât garda la sol măsoară 49 de centimetri.

Pentru un acces ușor la interior, Brabus a montat praguri retractabile electric. Jantele măsoară 22 de inch și sunt încălțate în anvelope pentru toate tipurile de teren.

Așa cum sugerează numele, interiorul lui Brabus 800 Adventure XLP Superwhite dispune de multe elemente vopsite în alb. Scaunele sunt îmbrăcate în piele, iar plafonul și planșa de bord sunt îmbrăcate în Alcantara. De asemenea, avem și aici mai multe finisaje de fibră de carbon, la volan și în jurul gurilor de aerisire.

Sub capotă se află un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 788 de cai putere și un cuplu de 1000 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Noul Brabus 800 Adventure XLP Superwhite poate fi deja comandat și are un preț de pornire de 631.067 de euro.

via Brabus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru