Un model de serie, bazat pe conceptul Lexus LF-Z Electrified va fi lansat în următoarele 14 luni

de Alexandru Monenciu
Marti, 08.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a confirmat că un model de serie, bazat pe conceptul LF-Z Electrified, va fi lansat în următoarele 14 luni. Acesta va fi dezvoltat pe arhitectura e-TNGA.

Lexus a prezentat, la finalul lunii martie, conceptul LF-Z Electrified. Vorbim de un SUV cu plafon plonjat și design SF care, potrivit japonezilor, anunță lansarea a 20 de mașini electrificate până în 2025.

Prima dintre ele ar putea debuta mai devreme decât s-ar fi așteptat oricine. Reprezentanții constructorului nipon au confirmat, în cadrul unui eveniment recent, că primul model de serie bazat pe conceptul LF-Z Electrified va fi lansat în următoarele 14 luni.

Acesta ar urma să fie dezvoltat pe arhitectura e-TNGA a gigantului Toyota. Lexus nu a oferit mai multe detalii, dar a precizat că modelul de serie nu va arăta chiar ca și conceptul.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, Lexus LF-Z Electrified este echipat cu două motoare electrice. Sistemul DIRECT4 îi permite celui de la volan să comute între tracțiunea integrală și roți motrice spate.

Până la debutul modelului de serie bazat pe conceptul LF-Z Electrified, Lexus este așteptat să lanseze, în 12 iunie, noua generație a SUV-ului NX. 

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru