Un nou Art Car: BMW și artistul Jeff Koons creează o ediție specială pentru Seria 8 Gran Coupe

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile lucrează din nou cu artistul Jeff Koons, de această dată pentru o ediție specială a modelului Seria 8 Gran Coupe. Acesta va fi prezentat în luna februarie 2022 și va fi produs într-un număr limitat de exemplare.

Artistul american Jeff Koons și BMW au colaborat pentru prima dată în 2010 pentru M3 GT2 Art Car. Mașina specială a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans înainte de a fi adăugată colecției Art Car a producătorului bavarez de automobile.

Acum, Koons revine alături de BMW pentru o ediție specială a modelului M850i xDrive Gran Coupe. Acesta va fi comercializat într-un număr limitat de exemplare și va debuta la Frieze Los Angeles, în februarie 2022.

Primele detalii ale noului Art Car, bazat pe Seria 8 Gran Coupe, au fost anunțate de Jeff Koons și Oliver Zipse (președintele Consiliului de Administrație al BMW AG) în cadrul unui eveniment găzduit de Pinakothek der Moderne, principalul muzeu de artă contemporană din Munchen.

Mașinile sunt produse (doar 2 unități pe săptămână) în secret la uzina BMW din Dingolfing.

Viitorul "The 8 X Jeff Koons" va avea o vopsea multistrat, care are nevoie de 285 de ore pentru a fi aplicată. Designul combină 11 culori de exterior diferite, inclusiv galben, negru, argintiu și albastru.

Pentru interior, BMW a pregătit o tapițerie din piele fină, culorile albastru și roșu pentru scaune, o emblemă dedicată ediției și semnătura gravată a artistului.

via BMW

Comentarii (3)

  • Edikkk
    vrăjeală pentru fraieri, ca să îi mai facă să cumpere termice, când azi deja mai toţi bogaţii fug să îşi cumpere full electrice
    1 9
  • bravos
    oare tiriac sa nu fie pe lista? cine-l anunta?
    3 0
  • Curios câte milioane le-a halit bavarezilor geniul creator al iepurașilor gonflabili. :-)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_(Koons)
    ...Care puțini știu c-a fost o vreme însurat cu ”angelica” Cicciolina. :-P

    Non-arta kitschoasă promovată întru degradarea programatică a spiritului e o temă inepuizabilă, dar mă tem că s-o-nsera (și stimabilul @dan_grc s-ar supăra) dacă aș face conexiuni prea țintite.
    Și oricum nu doar BMW apelează la personalități trendy-controversate pentru reclamă = sufletul profitului.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru