Un nou lanţ de benzinării în România: azerii de la Nobel Oil vor deschide aproape 100 de unităţi

de Daniel Popescu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe piaţa din România îşi face apariţia un nou lanţ de benzinării sub administrarea azerilor de la Nobel Oil, care vor să deschidă până la 90 de unităţi pe parcursul următorilor 5 ani.

Esential 90 este numărul maxim de benzinării pe care vor să le deschidă azerii de la Noble Oil în România
Nu ştim dacă dacă are potenţial să prindă la publicul local, însă un lucru este cert: compania azeră Nobel Oil va pătrunde pe piaţa din România începând cu luna decembrie, atunci când va deschide prima benzinărie la Iaşi.

Următorul oraş vizat este Constanţa, iar planurile vizează o extindere agresivă prin deschiderea a 80-90 de benzinării pe parcursul următorilor cinci ani.

În mod surprinzător, România este prima ţară în care Nobel Oil va comercializa combustibili, iar azerii se alătură conaţionalilor de la Socar, care în prezent au 32 de staţii de alimentare. De unde au azerii atâta carburant pentru noi? Potrivit datelor oficiale, Azerbaidjan deţine rezerve dovedite de 7 miliarde de barili de petrol, de peste 10 ori mai multe decât România (650 de milioane de barili).

La sfârşitul anului 2014, OMV Petrom avea cea mai extinsă reţea de benzinării din România, cu 544 de unităţi (391 sub brandul Petrom şi alte 153 OMV), în timp ce clasamentul era completat de Rompetrol (400), Lukoil (305) şi Mol (201). În total, România are aproximativ 2.000 de benzinării, din care 600 sunt particulare, iar pe piaţa mai activează şi ruşii de la Gazprom.

Via EnergyWorldMag

Comentarii (3)

  • Asta ar insemna ca vor petrolierele in port direct din Azerbaidjan ?
    Nu vad alta metoda de transport si alta logica din cauza carora ar deschide primul peco in Constanta.
    Sunt curios cum vor fi taxati si cu cat de catre statul roman.

    Eu unul as vrea sa aibe preturi mici si sa fie cat mai multi ca sa fie concurenta si sa scada preturile, sa nu mai fie monopolul creat de cele existente in acest moment.

    Totusi SOKAR... mie totdeuna imi suna propozitia ce o auzeam la televizor: sokeres mo... :)))))
    6 1
  • Dacă ne servesc numai domnișoare așa e posibil să aibă oleacă de scucces.
    2 2
  • Avand in vedere ca in SOCAR Sibiu acum 3 saptamani benzina era 4.7 LEI / litru si motorina 4.75 LEI , le urez binevenit si in Bucuresti . (in acelasi interval in TM era 5.31/5.30 si in B era 5.2/5.25).
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru