Cum să alimentezi rapid maşina: Ion Ţiriac îşi face lanţ de 200 de benzinării cu autoservire cu plata prin card

de Daniel Popescu
Luni, 14.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ion Ţiriac vrea să lanseze un lanţ de 200 de benzinării fără spaţii de servicii în care şoferii plătesc rapid cu cardul după ce alimentează maşinile cu carburtant.

Te-ai săturat de celebra întrebare dacă vrei o cafea sau un biscuite atunci când plăteşti carburantul la casă? Celebrul om de afaceri Ion Ţiriac vrea să te scutească de această problemă şi pregăteşte lansarea unui nou lanţ de benzinării prin intermediul Ţiriac Energy, companie care activează pe piaţa produselor petroliere.

Ideea este apariţia unui lanţ de 200 de benzinării care să nu ofere şi spaţii de servicii, ci doar pompe de alimentare dotate cu dispozitive care să permită plata rapidă cu cardul bancar. În acest fel, şoferul opreşte, alimentează, plăteşte şi pleacă, fără să mai treacă pe la casa de marcat situată într-un centru de servicii lângă benzinărie.

Urmareste Automarket
"Ne-am propus să aducem ceva nou.
Vrem să clădim o reţea de puncte de alimentare formată din 200 de puncte în următorii 3-5 ani, de tipul do-it-yourself. Experienţa este cât se poate de simplă, plăteşti cu un card şi pleci. Este un alt model şi credem că vom avea un rol foarte important pe zona aceasta de nişă"
, spune Remus Hîrceagă, CEO la Ţiriac Energy.

În prezent, doar Rompetrol şi Petrom mai au benzinării cu autoservire, însă acestea sunt puţine la număr şi sunt amplasate în special în mediul rural. În prezent, în România există aproximativ 2.000 de benzinării, iar cele mai multe aparţin celor de la Petrom, OMV, Rompetrol, Lukoil şi Mol.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (28)

  • Si daca imi blocheaza cardul in aparat ce fac ? E cineva acolo sa ma rezolve ? Esti un geaniu nea Tiri ! Nu o sa ai un client !
    11 45
  • nu au voie sa-ti retina cardul... doar banca ta poate face asta cand ai gresit pinul de 3 ori
    14 2
  • razorsbk
    @Scorpionul.negru: cardul intra doar jumatate in fanta, nu e bancomat. Ma mir cum de nu ai vazut pana acum ca mai toate benzinariile au si plata la pompa cu cardul.
    20 0
  • Nelu.Pantofaru
    Si daca iti blocheaza cardul nu alimentezi, esti un geniu Scorpioane. In America numai asa se plateste (peste 90%), inca un pas inainte, bravo Tiriac!
    24 1
  • Tare mi-e ca la noi va fi alimentare de tipul: fill and run ! :))

    Ideea e buna, oricum !

    Daca le-ar fi creat cu angajati, s-ar fi creat vreo...600 de locuri de munca, poate...asa, profitul curge direct la patron :).
    8 13
  • Nelu.Pantofaru
    Gandire tipic romaneasca. Nu functioneaza ca o pompa obisnuita, ci bagi cardul inainte, iti iei credit (adica de cati bani vrei sa cumperi) si bagi motorina sau benzina, daca ai folosit mai putin, restul ti se intoarce. Daca nu ai bani pe card si nu se aproba, nu poti baga carburant. E greu cu tehnologia asta ce sa mai.
    26 2
  • Marius
    Asti se gandesc la cum sa scoata bani lichizi din uz ceea ce e o chestie negativa. Vor sa controleze tot. A si in caz ca ai nevoie sa pui benzina sau sa cumperi ceva si banca are probleme de retea sa vad cum platesti( experiente proprii) sau mai grav in caz de criza sau razboi conturile sunt blocate si degeaba ai de ex 10k euro ca nu poti sai folosesti. Scuzati off topicul dar cand vad ca vor numai cu card e clara treaba.
    8 7
  • Scorpionul kkniu
    Daca iti blocheaza cardul in aparat inseamna ca nu meriti sa folosesti asemenea aparatura ;)
    2 4
  • scamel
    or sa le blocheze ,infunde, cu carduri de la farmacie, supermarket etc si o sa stai dupa ei mai mult .
    6 2
  • poate sunt destepti si folosesc plata contactless.. si daca chiar e cazul de blocaj poate au serviciu de suport in care sa ajunga cineva acolo.. daca nu lasi cardul, pleci, il blochezi si aia e plateste Tiriac Energy
    3 0
  • Pai daca autoservirile Rompetrol si Petrom n-au luat amploare, de ce ar fi Tiriac mai breaz? Poate pentru ca ceilalti si le-au amplasat foarte "inteligent" in mediul rural, unde lumea iubeste utilizarea cardului bancar ...
    5 0
  • Dupa ce ne-a asfaltat gropile: http://www.automarket.ro/stiri/ion-tiriac-se-ofera-sa-salveze-bucurestiul-de-gropi-67369.html, acest zeu ne face si benzinarii. Tiriac si Becali, astia-s baza.
    "Oameni de afaceri"
    8 3
  • Mult succes in noul demers d-lui Tiriac !

    Desi daca ma gandesc la experientele mele pot spune ca prefer ca atunci cand alimentez sa iau si o cafea, un croissant, sa merg la toaleta sau sa beau un fresh de portocale. Prin comparatie, alimentarile din SUA unde masinaria mi-a cerut in afara de PIN-ul de la card si ZIP CODUL (codul postal American, pe care un Roman nu il are) m-au intors pe dos.

    Sa nu fie un nou MicRo ...
    6 0
  • Si unde facem pipi ?
    Daca aceste benzinarii nu vor avea spatiu de servicii, atunci va intreb eu: prietena mea unde va face pipi cand oprim? Viitorii mei copii, unde vor face pipi cand oprim masina? Eu unde voi face?
    Spatiul acela se servicii are un rol vital: acolo ne relaxam , ne odihnim muschii, ochii, concentrarea, creierul... servim o cafeam, mancam un corn, bem o apa.. toate dupa zeci/sute de km de condus; sau, macar, mergem la baie..
    LA ASTA TE-AI GANDIT NENEA TIRIAC ???!!!
    4 3
  • Bravo Tiriac !
    Daca iti blocjheaza cardul in aparat inseamna:
    - ori esti prost
    - ori esti un interlop
    - ori esti cautat pt. falsificare carduri
    In consecinta, vei evita aceste benzinarii si vei alimenta numai cu cash la altii !
    ...lasa-ne pe noi sa ne bucuram de astea self-service !
    Nota: cardul este CAPTURAT numai de catre ATMul bancii emitente !
    Nota2: bine gandit... daca exista hoti tampiti care vor sa sparga "masinaria" p..a bani cash ! :-)
    1 0
  • "Te-ai săturat de celebra întrebare dacă vrei o cafea sau un biscuite atunci când plăteşti carburantul la casă?"

    Am fost in zeci de statii de alimentare si niciunul nu m-o intrebat daca nu vreau o cafea sau un biscuite. Voi va credeti la tarabe ?
    Singura chestie care ma deranjeaza sunt preturile nesimtit de mari, poate daca ar fi mai mici as intra mai cu placere sa iau ceva in afara de a efectua plata combustibilului.

    Si in mediul rural nu are toata lumea card, cum sa existe fix acolo ? In urban ar fi cel mai potrivit, deoarece este aglomeratie mai mare. Insa banuiesc ca vor avea si o persoana care sa rezolve problemele la fiecare statie, deoarece mereu apar probleme sau se complica cineva.
    3 0
  • @Scorpyon

    - am fost intrebat de biscuite sau de un baton energizant/de ciocolata. SI nu o data.
    - preturile la produsele alimentare sunt nesimtit de mari, corect. Tocmai voiam sa-l intreb pe Snow daca se scalda in bani de isi permite sa mai plateasca inca un rezervor doar sa manance o aluna si un covrig :)) Exagerez, evident
    - pozitionarea in zone rurale e inteligenta. As rafina putin...posibil ca aceste statii sa fie amplasate in zone unde benzinariile clasice nu sunt o prezenta notabila, deci zone mai izolate unde personalul e mai dificil de folosit sau nu renteaza. Nu m-ar mira sa apara mai mult in Vest sau pe traseele de interes turistic langa pensiuni de exemplu. Spatiul necesar unui DIY ar fi mai mic deci ar putea fi asezat strategic langa un punct de interes. Ca fapt divers, asta vara era sa raman in pana de combustibil, imi pusesem tableta in bord pe post de GPS si 50km am mers cu morcovu' pana la o benzinarie unde am constatat ca nu aveam mai mult de 5-6litri ramasi.
    - singura problema ar fi calitatea combustibilului. Personal nu ma intereseaza compania ci doar daca e ok ce pun in rezervor.
    4 0
  • PS.

    erata:
    3 litri ramasi, becul se aprinde la o autonomie ramasa de ~100km, tinand cont de consumul mediu facut atunci, avertizarea aparuse la ~6litri
    0 0
  • Nicoleta
    Sa puna si o fanta de cash. In Ro, cardurile se pot clona extrem de usor, iar legislatia nu ne apara cum trebuie de astfel de furturi.
    1 0
  • este o idee buna pentru beneficiar pt ca scuteste o gramada de bani, dar si pentru client pt ca merge foarte repede.
    Da iti poate ramane cardul blocat sau poate fi introdus gresit prin compartimentul in care se introduc banii pt ca asa am patito eu personal.Sunt intrr-o tara unde majoritatea benzinariilor sunt de genul asta,mai ales prin comune si satuce si in general sunt situate in apropierea unor supermarketuri,iar in caz de ceva chemi pe cineva si te ajuta. Intradevar daca o patesti noaptea cardul ramane blocat si il primesti prin posta, sau suni la asistenta si astepti daca chiar ai nevoie de el. dar si celelalte benzinarii au posibilitatea sa iti alimentezi si platesti automat cu cardul.
    Singura diferenta intre ei si romania este ca in ro. rata infractionala este foarte mare si nu stiu ce o sa se intample de pompele alea.
    Probabil Tiriac le va monta in sediile politiei sa fie mai sigur.
    @scorpyon......chiar daca sunt taran ,daca am carnet si masina atunci cred ca pot avea si un card, dar sa nu omitem faptul ca pompele astea merg si cu bani, rolul lor este ce am mentionat mai sus. Deci merg ca si telefoanele publica sau ca si automatele de cafea.
    @BRAVO TIRIAC......se pare ca ori nu ai card ori ai si nu il folosesti sau ti greu cu el................ca sa vezi ca pot fi N motive ca sa iti ramana cardul blocat in afara de a fi prost.
    1 1
  • Alex Rs
    Nu se mai satura si asta..in loc sa investeasca in sportul din Romania tot la el se gandeste,..,probabil se va satura cand va avea pamant pe ochi de 2metri
    3 1
  • in italia majoritatea sunt asa cel putin unde locuiesc eu
    0 0
  • E simplu. E ca la autoservire. E mai ieftin decat la restaurant pentru ca personalul e mai putin numeros.
    Pe afara benzinariile la care o persoana iti alimenteaza, spala parbrizul, verifica uleiul, etc sunt scumpe. Cele mai ieftine sunt cele fara personal. E limpede de ce. Orice om in plus costa bani!
    Probabil Tiriac vrea sa faca o retea cu costuri reduse si de aici cu preturi mai mici. Un alt avantaj ar putea fi rapiditatea cu care alimentezi. Ceea ce conteaza mult atunci cand esti pe fuga!
    Exista clienti care vor servicii, dar si clienti care vor costuri mici. Era de asteptat sa intre si pe acest segment un jucator.
    Oricum e foarte posibil ca principalii clienti sa fie companiile, care alimenteaza cu card de combustibil.
    Eu zic ca e o idee buna si o sa aiba succes!
    1 1
  • Dar Tiriac poate nu stie ca peste 50% din locuitori nu folosesc card bancar(dupa ultimul studiu)
    0 0
  • Nu o sa fie mai ieftin doar ca banii care ii erau atribuiti personalului ii baga el in buzunar
    3 0
  • Se putea mai mult
    Initial am crezut ca va face 200 de statii cu "autoservire" de energie electrica.
    Era ceva!
    2 0
  • Tralala
    Da, ar putea pune si superchargere.
    0 0
  • @Scorpionul kkniu
    Madalescule...vezi ca maine trebuie sa te duci la scoala si te cearta MA TA daca nu te culci devreme !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru