Mercedes-AMG GT Black Series, cel mai nou exponat al galeriei Țiriac Collection

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Galeria Țiriac Collection va avea de la 1 octombrie un nou exponat. Este vorba despre un Mercedes-AMG GT Black Series care poate fi admirat în avans în cadrul Pop-Up Store-ului Mercedes-Benz organizat (24 - 30 septembrie) în Piața Victoriei din București.

La începutul lunii septembrie, omul de afaceri Ion Țiriac a intrat în posesia unei mașini speciale. Este vorba despre unul dintre cele 992 de exemplare Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition.

Acum, galeria Țiriac Collection a anunțat că se va îmbogăți cu un nou exponat, de această dată un model din portofoliul Mercedes-Benz. Mai exact, cu un Mercedes-AMG GT Black Series.

Mașina, considerată a fi cel mai puternic AMG construit vreodată, va intra oficial în galeria de la Otopeni în 1 octombrie. Anterior, însă, va putea fi admirată în cadrul Pop-Up Store-ului Mercedes-Benz organizat (în perioada 24 - 30 septembrie) în Piața Victoriei din București.

Mercedes-AMG GT Black Series este bazat îndeaproape pe modelul de competiție GT3. Sub capotă regăsim un motor V8, biturbo, de 4.0 litri, care dezvoltă 730 de cai putere și 800 Nm cuplu.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.2 secunde, iar viteza maximă este de 325 km/h.

Modelul german se descurcă la fel de bine și pe circuit.

Pe legendarul Nurburgring Nordschleife a reușit un timp de 6 minute și 43.616 secunde, cu o secundă mai rapid decât vechiul record stabilit de Lamborghini Aventador SVJ.

via Țiriac Collection

Comentarii (6)

  • @Edikk
    uzata moral
    9 14
  • Edikkk
    Păi un muzeu conţine obiecte din trecut, uzate fizic sau uzate moral

    Locul ei, da, la muzeu este şi să scrie o pancartă : a făcut şi rău (poluare ec petrol) a făcut şi bine (transport)

    Maşinile noi, demne de 202x sunt electrice (full electrice, sau hai şi PHEV)
    3 12
  • inexorabil
    De acest BINE pe care – finalmente! – îl admiţi ai profitat, profiţi şi vei continua multă vreme să profiţi (cel puţin la nivel de autovehicule comerciale), măi Făţarnikkk!

    Iar “răul” menţionat de tine este ca un strop de cerneală căzut într-un râu.
    7 3
  • Seriff
    @Edikk asa o sa iti puna si tie capul la muzeu si vor scrie: uzat moral, a facut si bine, dar mai mult rau. O sa fii un fel de Terente al masinilor.
    7 2
  • Edikkk
    @inexo

    Cerneala de la un stilou poate colora şi o căldare de apă, poate chiar şi la o cadă să îi schimbe nuanţa

    Subestimezi :)))
    2 1
  • inexorabil
    Dar eu am precizat "râu", maestru al răstălmăcirilor și traficant inveterat de sensuri. Adică..securist neinstruit, pur amator.

    Iar poluarea este atât se insignifiantă, încât practic...nu există. Raportată la incalculabila putere de regenerare a naturii, conform cu voința Creatorului de a o înzestra, sic!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru