Galeria Țiriac Collection s-a îmbogățit cu o nouă mașină specială: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Omul de afaceri Ion Țiriac a adăugat o nouă mașină rară colecției Țiriac Collection. Este vorba despre un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design, un model special replicat în doar 992 de exemplare.

Porsche a lansat, în vara anului trecut, modelul special 911 Targa 4S Heritage. O mașină specială, replicată în doar 992 de exemplare, care vine cu o serie de elemente interioare și exterioare inspirate de modelele clasice ale producătorului din Stuttgart.

Lista include, printre altele, nuanța exterioară Cherry Metallic, autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere, logo Porsche retro (copie fidelă a celui prezent pe prima generație 911), insigne aurii, jante Carrera Exclusive, etriere negre și emblema Porsche Heritage situată pe grila capacului motorului.

Din punct de vedere tehnic, 911 Targa 4S Heritage Design nu este diferit de un exemplar obișnuit. Motorul turbo de 3.0 litri dezvoltă, așadar, 450 de cai putere și 530 Nm cuplu.

De acum înainte, un Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition va putea fi admirat și la galeria Țiriac Collection. Omul de afaceri Ion Țiriac tocmai a recepționat mașina care poartă numărul 009/992, detaliu confirmat de o plăcuță înseriată aflată la interior.

Tot aici pot fi observate și câteva detalii suplimentare: o plăcuță de aur semnată de Wolfgang Porsche și dedicată lui Ion Țiriac și numele galeriei brodat pe tetiere.

"Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975.

[...] Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere," a declarat omul de afaceri român.

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Da, acolo este locul maşinilor termice. La muzeu.
    7 25
  • iar locul tau e la Antipa. Nu te califici la primate insa la decerebrate ai fi atractia muzeului.
    18 5
  • Felicitări pentru colecție și disponibilitatea de a o vedea și noi.
    5 1
  • Seriff
    @Edikk, eu zic ca mai degraba electricele ar trebui sa fie la muzeu, acolo au si prize, le poti incarca, fiindca de mers tot cu termica mergi mult, bine si fara griji.
    10 4
  • Octavian
    Despre Tiriac Collection pot spune ca merita sa fie vizitat odata chiar daca personal nu prea inteleg pasiunea asta de a colectiona masini.
    4 1
  • Edikkk
    @^^^ şi Sheriff

    ce să mai răspunzi la aşa ceva... vă las acolo la injurii gratuite

    Întro zi, voi veţi fi cei care veţi reveni.
    1 7
  • vom reveni la muzeu numaidecat. Aducem copiii sa vada noile exponate tot timpul.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru