Un nou record pentru Dacia: vânzările pe piaţa franceză au depăşit 110.000 de unităţi în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a doborât un nou record pentru vânzările anuale înregistrate în Franţa, după ce a reuşit să comercializeze 110.529 de unităţi pe parcursul lui 2016.

Franţa este de departe cea mai importantă piaţă pentru Dacia, mai ales că Sandero este de câteva luni cel mai bine vândut model pentru persoane fizice din Hexagon.

Aceste performanţe se observă şi în raportul de vânzări pentru anul recent încheiat, care evidenţiază că producătorul român a comercializat 110.529 de unităţi.

Dacia a crescut astfel în Franţa cu 13.4%, după ce în 2015 reuşea să depăşească în premieră pragul psihologic de 100.000 de unităţi, iar cota de piaţă a ajuns la 5.48%. Creşterea înregistrată de Dacia este aproape triplă comparativ cu creşterea de 5.1% a pieţei franceze în ansamblu, care a ajuns la puţin peste două milioane de unităţi.

Urmareste Automarket
Dacia are toate motivele să fie optimistă cu privire la depăşirea acestor performanţe în 2017, în special datorită faptului că va lansa Sandero facelift şi Logan facelift în primele luni ale anului.
"Reînnoirea gamei noastre este un succes şi ne-a permis să profităm de creşterea pieţei. Graţie produselor noastre şi mobilizării reţelei noastre comerciale avem în vedere un an 2017 şi mai bun", spune Philippe Buros, directorul comercial Renault pentru piaţa din Franţa.

Între timp, Renault a înregistrat în Franţa o creştere de peste 20% şi a ajuns la 407.933 unităţi comercializate în 2016, astfel că Dacia are o cotă de aproximativ 20% din vânzările înregistrate la nivelul grupului.

Via InCont

Comentarii (7)

  • Dupa cum mai spuneam... ce oameni necunoscatori franceJii astia... stau la doi pasi de Germania, Olanda si cumpara Dacii noi... Auzi la ei, sa-si ia Sandero de 8-9 mii in loc de A6 din 2006! N-au pic de valoare in el... :)
    24 10
  • @Stefi
    E un semn ca saracia a inceput sa strabata intreaga Europă !
    13 13
  • @Stefi

    Dacă au crescut vânzările Dacia în Franța, ceea ce este foarte bine, nu înseamnă că mărcile scumpe se vând mai puțin, inclusiv la mâna a doua, diferența constă în ani, n-or fi de 10 ani, dar de 5 tot sunt, inclusiv A6. Zic și eu.
    7 9
  • razvan
    @scorpionul
    sarac esti tu,dar cu duhul.
    9 3
  • Cumpătarea nu înseamnă neapărat sărăcie. După orice criză, oamenii revin cu picioarele pe pământ.
    12 3
  • Giorginel
    Interesant de stiut cite bucati din cele 110529 erau fabricate in Rominica. Sa nu uitam ca DACIA a incetat sa mai fie o marca romaneasca; in Maroc s-au fabricat in jur de 300.000 vehicule in 2016, adica aproape cit la Mioveni.
    2 3
  • @razvan
    Poate tu.....si nu poate ci sigur. Si cu duhul si la buzunar :)))
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru