Un pilot nevăzător vrea să stabilească un nou record mondial de viteză. Trebuie să depășească 322 de km/h

de Alexandru Monenciu
Joi, 15.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dan Parker, un pilot nevăzător, vrea să stabilească un nou record mondial de viteză. Acesta va folosi un Chevrolet Corvette, al cărui motor a fost modificat să producă 800 de cai putere.

Dan Parker a rămas fără vedere în urma unui accident suferit în 2012. Asta nu l-a oprit, însă, să se urce la volanul unei mașini de competiție. Acum, chiar vrea să stabilească un nou record mondial de viteză "pentru o mașină condusă legat la ochi".

"Desigur, partea cu legatul la ochi nu mi se aplică," a spus el într-un interviu acordat celor de la Auto News.

Pentru a fi o performanță demnă de cartea recordurilor, Parker trebuie să atingă o viteză mai mare de 322.6 km/h (actualul record deținut de un britanic). Mașina pe care o va folosi este un Chevrolet Corvette, din 2008, al cărui motor a fost modificat pentru a dezvolta 800 de cai putere.

Pilotul va fi ghidat de un sistem de navigație special (calibrat înainte de fiecare tură), care oferă informații precise prin intermediul vocii. În testele desfășurate până acum, Dan Parker a atins de mai multe ori peste 240 km/h.

"Mașina de competiție a fost dezvoltată de la zero chiar de mine. Cu această încercare vom demonstra nu numai că cei fără vedere pot conduce, dar și că o pot face cu viteze de peste 320 km/h," a mai declarat el.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Ray Charles
    Succes! Si Beethoven era surd dar asta nu l-a impiedicat sa compuna.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru