Un Rolls Royce deținut de Freddie Mercury, scos la licitație pentru a ajuta victimele din Ucraina

de Bogdan Mirică
Sambata, 22.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Rolls Royce Silver Shadow, produs în anul 1974, care i-a aparținut lui Freddie Mercury până în 1991, va fi scos la licitație în scop umanitar.

Legendarul Freddie Mercury nu a avut permis de conducere. Asta nu l-a împiedicat să iubească mașinile, în special pe cele cu adevărat speciale, cum este și cazul acestui Rolls Royce Silver Shadow din imagini, scos la licitație de filiala din Londra a casei RM Sotheby's.

Mașina i-a aparținut solistului trupei Queen din 1979, până în 1991, atunci când acesta a trecut în neființă. Mașina este în echiparea de fabrică și nu a suferit modificări, fiind întreținută impecabil. Chiar dacă nu a condus-o, Freddie Mercury a folosit-o mulți ani, fiind condus în ea de către șoferul său.

Documentele arată că Mary Austin, fosta parteneră a cântărețului, a păstrat-o în condiții bune și că după moartea lui Freddie, mașina a fost folosită și de sora acestuia Kashmira Cook.

Exemplarul, produs în anul 1974, dispune de un motor V8 de 6.75 litri, care dezvolta în momentul lansării un total de 192 de cai putere. Mașina va fi scoasă la licitație în data de 5 noiembrie, iar încasările vor merge către un fond umanitar, care susține victimele războiului din Ucraina.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru