Un Ski Jet face de rușine mașina ta de oraș: Yamaha FX Cruiser SVHO are motor de 1.8 litri, 250 CP și ajunge la 110 km/h

de Mircea Meşter
Luni, 28.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
De obicei ne ocupăm cu mașinării care merg pe roți, dar cel mai nou Ski Jet semnat Yamaha ne-a atras atenția pentru că are un motor de cilindree mai mare decât majoritatea modelelor compacte de pe piață în acest moment.

În timp ce mașinile trec ușor la moda downsizing, mizând chiar și în segmentul compact pe motoare de cilindree mică și puteri reduse, o zonă mai puțin familiară fanilor auto trece la nivelul următor în ceea ce privește motorizările și puterile disponibile. Este vorba de un Ski Jet creat de Yamaha care sub caroseria din fibră de sticlă ascunde un motor cu patru cilindri care dezvoltă 250 de cai putere și reușește să împingă mașinăria pe apă până la viteze de 110 km/h. Deși nu este cel mai puternic motor din această zonă a ambarcațiunilor de agrement (Kawasaki și Sea-Doo oferă mașinării de peste 250 CP), vorbim de motorul de Ski Jet cu cea mai mare cilindree din lume: 1812 centimetri cubi.

Pentru ca performanțele Ski Jet-ului cu 3 locuri să poată fi strunite, Yamaha a instalat la bordul noului FX Cruiser SVHO un sistem dual de accelerație. Astfel, pe mânerul din dreapta ai accelerația normală, în timp ce pe mânerul din stânga ai la dispoziție marșarierul care la viteze înalte acționează ca un sistem eficient de frânare. Sistemul nu este o noutate absolută, însă Yamaha reușește să-l aducă la un nivel superior prin precizia cu care acționează asupra lui FX Cruiser.

Ski Jet-ul Yamaha are un rezervor de 70 de litri, iar cifrele oficiale arată că FX Cruiser poate să parcurgă 3.12 kilometri cu un litru de carburant, ceea ce înseamnă că autonomia sa totală este de 196 de kilometri. Prețul unei astfel de ambarcațiuni ajunge la 16.000 de dolari (circa 14.500 de euro) pe piața din Statele Unite. 

Comentarii (4)

  • https://www.yamaha-motor.com.au/products/watercraft/fx-series-waverunner/16-fx-cruiser-svho
    Turbo!
    0 0
  • Moaaaaama ce stire! Adica exista skijete mai puternice decat un VW Polo sau Toyota Yaris! Captivant! Extraordinar! Cand o sa vedeti o barca cu motor mai puternica decat un Ferari ce-o sa scrieti? Ca a fost facut de ras Ferari?!
    1 0
  • Cred ca vor sa mărească spațiul de selecție al donatorilor de organe
    1 1
  • Misha, eu am fost curios să văd ce cu propulsorul ăsta. Știi microbul ăla...
    "-Ce ai în cap?
    -Motorașe, tractorașe..."
    :)
    Din păcate, nu dau și ei o turație, o curbă a cuplului... Marinari, dom'le!
    Eu am văzut o barcă dinaintea WW2 cu motor Bentley. Chiar am rămas cu gura căscată. Până la urmă, m-au invitat afară. Muzeul se închidea la ora 18:00. :(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru