Rebel fără cauză: Yamaha a prezentat un robot care poate să conducă o motocicletă

de Sebastian Toma
Joi, 29.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Yamaha a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo un robot capabil să piloteze o motocicletă fără modificări suplimentare. I-au spus Motobot, dar nu vă așteptați să-l înlocuiască pe Valentino Rossi prea curând.

Esential 9 titluri de campion mondial al motociclism are Valentino Rossi, din care șapte au fost obținute la clasa regină.
86 de victorii a înregistrat Valentino Rossi la clasa regină din MotoGP, ceea ce îl face lider mondial la acest capitol.
Yamaha a surprins publicul de la Salonul Auto de la Tokyo cu primul robot capabil să piloteze o motocicletă standard. Japonezii spun că Motobot, robotul lor umanoid, este capabil să piloteze o motocicletă modernă și nemodificată la nivel de comenzi. Întregul proiect face parte dintr-un efort al departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei nipone pentru a realiza un robot care să poată să meargă pe circuit în mod competitiv. Având în vedere stadiul incipient al proiectului, putem spune că Valentino Rossi nu trebuie să-și pună combinezonul și casca în cui, iar că duelurile sale cu Marquez și Lorenzo vor mai avea cel puțin câteva revanșe până la apariția roboților în MotoGP.

Cel mai probabil, Yamaha a dezvoltat robotul său umanoid pentru a putea testa viitoarele sale tehnologii de asistență a pilotului și de siguranță rutieră în vederea construirii de motociclete și mai performante pentru clienții săi.

Folosirea de roboți pentru testarea și dezvoltarea de produse noi este o idee aplicată cu succes în industria auto, dar și acolo se folosesc în continuare ingineri și piloți adevărați pentru a evalua și regla vehiculele înainte de aprobarea intrării acestora în producție. Avantajul roboților este repetitivitatea testării unor comenzi specifice cu un nivel inimitabil de precizie, fără ca riderul fără suflare să obosească sau ezite vreo clipă.

Doctorul poate să stea fără griji, nu-l poate înlocui niciun robot în viitorul apropiat.

Urmareste Automarket
În mod interesant, cei de la Yamaha au colaborat la acest proiect cu echipa care construit prima motocicletă autonomă din lume. Din moment ce motocicletele sunt populare la nivel global pentru experiența conducerii acestora, japonezii au în față o invenție cel puțin interesantă pe care nu o dorește niciun motociclist adevărat. Cu toate acestea, ar exista o utilitate pentru roboțelul de la Yamaha, pe lângă coloanele oficiale ale politicienilor români: motocicleta ta s-ar putea să se ducă singură în parcare sau garaj după ce ți-ai terminat plimbarea.

Nu putem vorbi despre Rebel fără cauză fără să vă recomandăm un film bun.

Cum merge pe motocicletă robotul de la Yamaha

Via TheNextWeb | Jalopnik | Visordown  

Comentarii (4)

  • daniel
    nu inteleg de ce are robotul nevoie de oglinda...
    1 4
  • pentru caaaaa.....

    Motobot, robotul lor umanoid, este capabil să piloteze o motocicletă modernă și nemodificată la nivel de comenzi.
    4 0
  • " primul robot capabil să piloteze o motocicletă STANDARD " , "moderna si NEMODIFICATA"
    4 1
  • Interesant! Ma intreb daca si ''inventatorii absolutii-nemtii'' pot face asa ceva ? HA-HA-HA-HA, de fapt aberez, ei nu-s in stare sa obtina niste motoare cat de cat ECO si performante din diesel, dar ? :))))))))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru