Toyota a dezvoltat o versiune de performanţă a lui iQ

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.01.2012
Toyota aduce o versiune de performanţă a lui iQ la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul de 128 CP va fi construit în doar 100 de unităţi.

Toyota aduce la Tokyo o serie de concepte şi prototipuri interesante. Printre acestea se află şi iQ GRMN. Vorbim de un model Gazoo Racing modificat de MN şi este bazat pe un iQ. Prototipul va primi o versiune de producţie, care va fi oferită într-o serie limitată de 100 de unităţi. Modelul este echipat cu un motor supraalimentat de 1.33 litri, care dezvoltă 128 CP şi 180 Nm şi are o transmisie manuală cu şase trepte şi rapoarte scurte. Sistemul de frânare îmbunătăţit şi suspensia sport îl ajută pe şofer să ţină totul sub control în timp ce se bucură de sunetele evacuării sport duble.

Pe lângă motorul mai puternic, Toyota iQ GRMN preziintă un kit de caroserie complet. Acesta include un alt spoiler spate, scaune sport, un set de jante din aliaj uşor de la Enkei şi un set de ceasuri de bord cu design sportiv. Disponibilitatea versiunii de serie a acestui model nu a fost anunţată, existând posibilitatea ca vehiculul să fie oferit doar pe piaţa din Japonia.

Toyota iQ GRMN va fi însoţit în standul mărcii de la Salonul Auto de la Tokyo de o versiune GRMN a lui Yaris, numită Turbo Concept. Pe lâgnă cele două modele de oraş, tunerii Toyota au pregătit mai multe versiuni ale noului GT-86, printre care şi una de competiţie a participat în cursa de 24 de ore de la Nurburgring din 2011.

Via | Toyota

Comentarii (4)

  • Absolut totul este"superb" la masinuta asta, inclusiv numele GRMN...sa consumi resurse pt a face asa ceva...
    3 4
  • Ar fi exact ca in cazul Juke-R!
    Are legatura cu GT-"opt - sase"?
    1 0
  • buburuza naravasa
    iei virajele la 90* ca OZN-urile; acum e in fata ta in urmatoarea secunda trece pe langa tine ca in desene animate
    0 4
  • ...
    daca are si 7-800 kg..chiar ca`i naravasa :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru