Nissan aduce la Tokyo un model sport inspirat de conceptul Esflow

de Sebastian Toma
Vineri, 12.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan 370Z ar putea primi un frăţior mai mic, inspirat din conceptul Esflow. Andy Palmer, Vicepreşedinte executiv Nissan, a anunţat prezentarea modelului la Salonul Auto de la Tokyo.

Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo un model deosebit, anunţă Andy Palmer, Vicepreşedinte executiv Nissan. Potrivit primelor informaţii furnizate de alte surse, vorbim despre un model cu şanse de producţie inspirat puternic din conceptul Esflow, expus de Nissan la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Noul model ar deveni un frate mai mic al lui 370Z şi ar avea fie un sistem de propulsie hibrid, fie un tren de propulsie electric. În orice caz, Vicepreşedintele executiv Nissan susţine că ambele opţiuni sunt posibile.

”Credem că avem spaţiu în gamă pentru ceva special, care să fie mai mic decât 370Z. Pentru asta, ne vom vedea la Tokyo.”, anunţă Andy Palmer, Vicepreşedinte executiv Nissan. O eventuală versiune de serie a acestui model s-ar materializa într-un succesor al lui Nissan 240SX, care s-ar lupta cu trei rivali pe măsură: Mazda MX-5, Subaru BRZ şi Toyota GT86, în funcţie de versiunea de caroserie oferită.

Urmareste Automarket
Conceptul Esflow prezentat la Geneva avea două locuri, un sistem de propulsie 100% electric, un acumulator litiu-ion şi un şasiu din aluminiu. Panourile de caroserie erau realizate din materiale compozite, ceea ce asigurau o masă redusă.
Autonomia conceptului era anunţată la 240 de kilometri cu o încărcare completă, în timp ce accelerarea de la 0 la 100 km/h era realizată în mai puţin de cinci secunde.

Via Motoroids ; Autoblog.it

Comentarii (6)

  • Giumbix
    Tare, in MD o vor trece pe GAz dupa cumparare chiar daca-i hibrid. Mai cunosteam pe cineva din Raionul Hancesti-MD care vroia sa bage un Tico de GAZ, si cand a ajuns la montare, ii sa spus acolo '' da ce vrei sa mergi pe degeaba? '' :-)).
    1 10
  • intrebare
    Era demult cineva pe aici numit Opincariu cu aceleasi glume de 2 bani. Sa fii tu acel clovn?
    12 1
  • La unii producatori ti se rupe inima cand stii ca prototipurile nu vor ajunge la fel in productia de serie. La altii speri sa n-apuci sa le vezi vreodata pe strada "creatiile".
    7 21
  • silviu
    Super tare! Asteptam sa vedem ce apare la Tokio !
    30 3
  • nu-mi place
    7 11
  • Nu e nimic nou. Conceptul asta a aparut de ceva vreme. Ramane de vazut cum va fi masina de serie, insa va pierde mult din radicalitate. Inainte sa dati comentarii, eu zic sa asteptam salonul de la Tokio.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru