Yamaha a dezvoltat un motor electric de 350 kW și infrastructură de încărcare la 800 V

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Yamaha au lansat pe piață un motor electric de 350 kW, echivalentul a 475 de cai putere. Unitatea beneficiază de o infrastructură de încărcare la 800 V, la fel ca Porsche Taycan.

Yamaha este o companie cunoscută în special pentru motocicletele sale, dar de-a lungul timpului japonezii s-au implicat în diferite proiecte și din industria auto.

Începând cu 2020, Yamaha a început să investească, la fel ca multe alte companii din domeniu, în mobilitatea electrică, acceptând comenzi pentru motoare electrice cu puteri cuprinse între 35 și 200 kW.

Acum, niponii anunță lansarea unui motor electric cu o putere de 350 kW (echivalentul a 475 CP), destinat "hyper-EV-urilor".

Unitatea beneficiază de o infrastructură de încărcare la 800 V, la fel ca Porsche Taycan, iar dimensiunile compacte sunt unele dintre atuurile sale, după cum susțin mai marii companiei.

Yamaha nu este singura companie care vinde componente altor producători. Spre exemplu, Volkswagen a încheiat deja o înțelegere cu Ford pentru arhitectura MEB, iar Audi și Porsche au anunțat, de asemenea, că sunt dispuși să facă același lucru cu platforma PPE.

via Yamaha

Comentarii (6)

  • Edikkk
    Wowww!

    Bravo dom'le
    6 2
  • Yamaha a mai cochetat cu lumea auto, in perioada 1989 - 1997 fiind furnizor de motoare pentru echipe din Formula 1 (Brabham, Tyrell, Jordan, Arrows).
    Rezultatele au fost modeste, doar doua podiumuri in 8 ani si multe, extrem de multe abandonuri, in special datorita fiabilitatii foarte slabe a motorului Yamaha.
    Sper ca de data asta sa le iasa mai bine.
    7 2
  • Yamaha face unele dintre cele mai potente si fiabile motoare din lume si nu vorbesc doar de barci si motorete,au motorul care se accelereaza cel mai rapid.Motorul de pe Lexus de 5.0L e Yamaha,de fapt au facut motoare pentru multi nu numai Lexus si Toyota.PS.De ce are filtru de ulei motorul din poza?PSSFiabilitate foarte slaba au nemtoaicele si nu vorbesc doar de Merc cu motor de Renault\Dacia,Bmw cu motoare Peugeot si Vw cu motoare vai mama lor.
    10 6
  • Mircea Badea
    De ce e filtrul de ulei sus?

    Eu știam că BMW a făcut pentru Peugeot și le-a dat țeapă.
    3 0
  • pai da
    Pai si mini (apartine de BMW) au fost cu motor PSA ....
    3 0
  • mircea badea
    nu, mini tot de la bmw are motoarele.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru