Un Tesla Model S a ajuns un morman de fiare după ce a salvat viețile a cinci adolescenți din Germania

de Bogdan Mirică
Marti, 10.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O tânără de numai 18 ani a pierdut controlul unui Tesla Model S P85D împrumutat de la tatăl său. Din fericire, deznodământul nu a fost unul tragic.

România nu este nici prima, nici ultima țară în care adolescenții sunt autorii unor accidente grave, cauzate de lipsa de experiență la volan. Dacă în ecuație intră și o mașină extrem de rapidă, atunci scenariul poate deveni dezastruos.

Un exemplu recent vine din Germania, o țară cu legislație rutieră strictă. O adolescentă în vârstă de 18 ani a împrumutat mașina tatălui său și a ieșit la plimbare cu alți patru tineri. Trebuie să precizăm că mașina tatălui său era un Tesla Model S P85D, adică versiunea sportivă a modelului electric, capabilă să ofere o accelerație de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 3.4 secunde.

Cu asemenea performanțe, deznodământul nu era greu de intuit. Tânăra șoferiță a pierdut controlul mașinii într-o curbă și a lovit un șanț. În acel moment, mașina a fost proiectată în aer pe o distanță de 25 de metri, după care a lovit solul și s-a rostogolit o dată.

Urmareste Automarket
Toți cei cinci adolescenți au scăpat cu viață în urma accidentului, chiar dacă au suferit răni serioase, care au necesitat intervenția unui elicopter de salvare.

Accidentul pare să reconfirme promisiunile Tesla în materie de siguranță.

Lipsa unui compartiment motor în partea frontală le permite inginerilor să ofere o zonă de impact mult mai sigură, optimizată cum nici o mașină convențională nu o poate face. Tocmai de aceea, Tesla Model S a primit punctaj maxim din partea organizațiilor de testare din Statele Unite.

Comentarii (20)

  • Acum o sa apara fanul nissan si o sa ne spuna(din nou) despre marketingul american si despre cat de proaste sunt masinile tesla.
    Omul e.........penibil!
    40 65
  • Degeaba - tot "Abureli de marketing !!!" or sa strige Madalestii. :-)
    35 48
  • hazard
    Eu zic ca aici alta este reusita. A zburat 25 de metri! Iata cum Tesla este deja masina viitorului. Masini zburatoare electrice, hmmm... sau masini electrice zburatoare?!
    24 34
  • Bogdan
    Ce vrajeala. Nu are cum sa fie adevarat. E aranjata treaba. Nu era cred ca a fost nimeni in masina aia in'afara unui pilot de curse.
    12 23
  • Norocul lor ca au fost in Tesla si nu in M3 sau RS4 ca mureau sigur. Sau Doamne fereste in Polestar mureau si ei si familiile lor. Sau poate cu alta masina mai "supla" reusau sa intre tare in curba fara sa plece la arat.
    12 18
  • Numai marketingul e de tesla. Daca ar fi avut un Leaf nu ar fi avut probleme, ar fi ramas fara baterie cu mult inante sa ajunga la locul accidentului.
    47 66
  • Cati dintre voi ati condus o TESLA de tot comentati ?? Comentati dupa ce veti experimenta o TESLA si dupa sa va dati cu parerea
    9 20
  • Bogdan
    Un exemplu exista si cu o masina care nu era Tesla si cu o viteza mult mai mare: "WOW! Uite cum arată un BMW M5 după un accident la 300 km/h! ". Cautati pe google dupa fraza asta si o sa vedeti, nu vreau sa
    fac reclama la alte site-uri deci cautati daca sunteti curiosi.
    3 13
  • E o maşină de 5 stele, la fel cum este şi Nissan LEAF de altfel.
    Maşinile electrice, în general sunt mai sigure datorită faptului că nu au un motor cu ardere internă pe puntea faţă. Deasemenea discutăm de un plus de sportivitate şi siguranţă pasivă dată de centrul de greutate mai redus, datorită amplasării pachetelor de baterii. Stabilitate îmbunătăţită !

    Dar să fim serioşi : ştirie cu Tesla devin deja telenovele ieftine.
    Se fac ştiri la ştiri & ştiri din alte lucruri mărunte. Urmează ştiri cu proprietarii Tesla declarând ce au mâncat ei la prânz. Staţi aproape !
    59 15
  • Nissan Leaf evaluation: POOR :)))))))
    https://www.youtube.com/watch?v=lgxpGCib0PY
    16 39
  • NU vreau sa fiu rautocios dar nimeni de aici nu stie exact cum s-a petrecut accidentul. Cel mai sigur ii sa testezi la impact frontal. DIn poza se vede ca e destul de departe in camp, ceea ce inseamna mai degraba ca nu a fost un impact brutal. Brutal e atunci cand te opresti brusc la 100 km/h intr-un copac sau parapet. Daca ai sanse sa nu dai in el si te mai rostogolesti pe camp probabil si intr-un Logan poti sa scapi fara o vatamare majora.
    39 1
  • @VM

    Nissan Leaf sta prost la capitolul siguranta( link-ul este mai sus).
    Astept sa vad cu ce fel de ''marketing'' mai vine acum fanul nissan.
    17 40
  • Adevăru' e că noi românii facem mereu naveta ptr cumpărături în SUA cum fac bulgarii la noi. Ce mai...suntem daţi naibi ! N-avem nevoie de vize, paşapoarte, americanii ne adoră, Teslei Motors nu-i pute România, se importă la greu, stăm numai în iihs, standarde epa, cu Ford inventatorul automobilului convenţional înaintea Daimler, iar Tesla inventatorul automobilului electric de masă înaintea Nissan Leaf.
    Un Nissan Leaf de 5 stele EuroNcap şi 4 stele iihs este clar execrabil la siguranţă, numai eroul Tesla Model S poate juca în filme şi are întotdeauna freza perfectă. Uraaaaa!

    http://www.cnet.com/roadshow/news/nissan-leaf-scores-maximum-5-stars-în-euro-ncap-crash-tests/
    51 18
  • partea frontala vad ca a parasit masina, deci nu cred ca a stat pana la final sa salveze,
    ps: femeie cu masina sport?! le-ar trebui una autonoma! sau un prost cum au majoritatea. :)
    16 2
  • Mai bine cu 250km autonomie nedc, respectiv 1 metru si juma de tona in minus, decat sa n-ajungi la destinatie din cauza fiabilitatii proaste.

    AVEM ASTA:

    93% dintre cumpărătorii Leaf sunt foarte mulţumiţi de maşină:
    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-93-dintre-cumparatorii-electricei-leaf-sunt-foarte-multumiti-de-50614.html

    98% dintre clienţi sunt mulţumiţi de Renault Zoe:
    http://www.automarket.ro/stiri/aniversare-electrica-renault-zoe-a-ajuns-la-o-productie-de-50000-de-70657.html


    VERSUS asta:

    http://www.autoblog.com/2015/10/21/tesla-model-s-consumer-reports-poor-reliability/

    http://www.automarket.ro/stiri/tesla-model-s-pierde-teren-la-fiabilitate-dupa-doi-ani-elon-musk-57555.html

    http://www.automarket.ro/stiri/in-sfarsit-avem-o-explicatie-incendiul-suferit-de-un-tesla-model-s-in-70059.html
    41 21
  • Tineti-va bine, a intrat masina de vot nisan. Asta si @mascarescu, dau 10 voturi in 2 minute.

    Brava tata! Cand te coplesesc argumentele, ie bune si votur'li. De fapt voturile astea sunt excelente. Ajuta la eliberarea tensiunilor. Chiar daca nu se vede, macar "votantul" simte ca i-a tras un pumn zdravan nerecunoscatorului care nu lauda nisan (ba mai si face misto de don carlo).

    On topic, simularea la rostogolire se face prin presarea acoperisului si masurarea valorii la care acesta cedeaza. Tesla are o stuctura de rezistenta atat de buna incat a rupt presa. Cand intr-un final au terminat masuratorile, s-a constatat ca acoperisul poate sustine greutatea a 4 Tesla.

    Banuiesc ca si Ratusca cea Urata de la nisan poate si ea la fel. Sau poate data viitoare. Oricum, ma mir ca n-au aparut pana acum la comentarii invective gen "sectantii Tesla" "spalati pe creier" etc. etc.
    11 32
  • @zarnesteanu
    Oh un cuvant nou in vocabularul tau: "invective" ? Te asteptam cu argumentari din ultimele desene animate vizionate. Sper sa-ti mearga antena satelit in comuna din care spuneai ca locuiesti.
    32 19
  • Tu, asta cu probleme de vocabular . In comuna DIN din care spuneai ca locuiesti, se mai face sablare umeda la masinile proaspat vopsite? Normal ca dupa atata vodca, va apucati sa sablati umed, tot ce va vine la mana.
    Tot simpatic ramai, oricat te-ai stradui!
    6 28
  • @zarnesteanu

    Hotu striga hotu ! Esti penibil.
    17 1
  • @dan, "hotu striga hotu" ? Chiar asa? Cat timp ai avut la dispozitie, ca sa ajungi la concluzia asta? Concluzie care este foarte inteligenta. A avut nevoie de foarta multa munca cerebrala, ca sa fie postata pe @automarket. Copilasi, folositi-va intelectul , daca nu aveti altceva de folosit. Mda, totusi este mai bine sa va folositi doar "intelectul" , ca sa nu va multiplicati. Sa va pupe tata, de inteligenti ce sunteti. Ai cumva legaturi primare cu mufiotzii? Doar o vorba sa-ti mai pun!
    0 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru